Changing Skins / 30.01.2013, Expirat Club, Bucuresti

478 vizualizări
Mijlocul ultimei saptamani din ianuarie a constituit un prilej important de a vedea la lucru una dintre cele mai in voga formatii de alternativ/electro-rock autohtone numita Changing Skins, fiind in acelasi timp o buna metoda de destindere in mijlocul sesiunii. Locatia in care a avut loc evenimentul a fost clubul Expirat, o noutate pentru mine in materie de gazduit concerte… Un club cool, bine incalzit si care beneficiaza de o sonorizare mai mult decat decenta. In schimb, geometria acestuia nu se pliaza perfect pentru sustinerea unor cantari daca iau in calcul scenariul unui concert cu casa inchisa in care vizibilitatea ar avea puternic de suferit, fara a fi cazul insa de aceasta data. 
 
Orologiul indica ora 11 cand Raluca paseste pe micuta scena pentru a da startul reprezentatiei cu un scurt intro menit sa rapeasca atentia celor care inca nu si-au gasit locul prin bar. Prima chestiune ce iese in evidenta este vestimentatia muzicienilor: baterista a optat pentru o rochie dichisita, sobra in timp ce Stefan a etalat un fel de maiou carpit cu gust de culoare neagra; nici Horatiu sau Adi nu s-au lasat mai prejos, alegand sa poarte niste articole inchise cel putin interesante. Setlistul este deschis cu „Ain’t Worth It” si „Baby”, doua compozitii diferite din punct de vedere al ritmului dar care se bazeaza pe aceeasi idee daca pui versurile cap la cap. 

Urmeaza „Use Me”, o piesa ce vorbeste despre dragostea neimpartasita si nebanuitele sale cai de a-i tortura pe cei ce incearca acest sentiment in vreme ce „The Road” are rolul de a calma spiritele incinse prin reflectarea asupra drumului plin de obstacole pe care cu totii suntem datori sa-l parcurgem pana la capat… In continuare este cantat coverul „You Spin Me Round (Like A Record)” al celor de la Dead Or Alive intr-un tempo destul de ridicat si plin de energie, creand astfel o stare de frenezie molipsita instant de multime. Dupa „Lady Hoax”, Horatiu anunta melodia ce se bucura de un videoclip cel putin discutabil dar placut ochiului. Este vorba despre controversata „Deeper And Deeper” ce descrie cel mai bine tema si motivul melodic al albumului de pe care este extrasa (recenzia albumului AICI).
 
Constientizez faptul ca finalul prestatiei se apropie rapid si vreau sa adaug lucrul ca un concert reusit nu tine numai de valoarea compunerilor muzicale si a reprezentatiilor scenice. Un aport foarte important il are audienta care contribuie din plin la intocmirea unui cadru sau mediu specific, furnizand acea stare de bine ravnita de toata lumea. Distractia continua cu o piesa noua care pastreaza identitatea trupei, urmand a fi lansata pe viitorul material CS. Pacat ca nu este vineri pentru ca s-ar fi potrivit de minune cu versurile de pe „The Friday Night Anthem” ce descrie termeni precum nebunia sau mai elegant ratacirea spirituala ce cuprinde tinerii din ziua de astazi.
 
Pe „Fragile” iese la rampa Stefan cu un solo dulce-amar spre satisfactia celor prezenti iar dincolo de „Perfect Foes”, este oferit un nou specimen de melodie ce incheie o seara speciala petrecuta in compania unor artisti dornici de afirmare care cresc de la un concert la altul cu o evolutie destinsa, plina de caldura si guvernata de afectiunea pentru aproape. 

 
Setlist Changing Skins:
01. „Ain’t Worth It”
02. „Baby”
03. „Use Me”
04. „The Road”
05. „Hot Core”
06.  „You Spin Me Round (Like A Record)” – cover Dead Or Alive
07. „Lady Hoax”
08. „Deeper And Deeper”
09.  „Full Of Dirt” – piesa noua
10. „The Friday Night Anthem”
11. „Fragile”
12. „Perfect Hoes”
                                                             13. „Suffragette City” – piesa noua

P.S.: Cei ce au ratat din varii motive concertul din Expirat, mai au o sansa de revansare vineri seara, 1 februarie, in Why?Not unde Raluca impreuna cu restul baietilor vor concerta alaturi de prietenii de la Les Elephants Bizzares!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*