Chitaristul Joe Satriani a implinit 59 de ani

Artistul american JOE SATRIANI celebreaza astazi  aniversarea celor 59 de ani si se pregateste de lansarea celui de-al 15-lea material discografic.
 
Cu aceasta ocazie, cei mai impatimiti fani ai artistului din Romania au ocazia de a-i transmite urari de ”La multi ani”, chiar pe pagina oficiala de Facebook, insotite de mesaje ce vin in intampinarea super concertului pe care marele artist il va sustine pe 12 octombrie la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Concertul anuntat face parte din cadrul  turneului mondial ”The Shockwave Tour” ce va debuta in data de 17 septembrie cu o serie de concerte in Franta, urmate de reprezentatii in Italia, Ungaria si Bulgaria. Show-ul exploziv de la Bucuresti va cuprinde atat interpretari live de exceptie ale celor mai apreciate compozitii muzicale, dar si piese electrizante in prima auditie ce vor cuceri audienta.  

Pe 24 iulie, Joe Satriani va lansa cel de-al  15-lea material discografic, intitulat ” Shockwave Supernova”, iar primul single extras de pe acest nou album ,” On Peregrine Wings”,  este disponibil online si poate fi ascultat de aici:

Ar fi usor sa definesti albumul ”Shockwave Supernova” o „capodoperă” sau „ultimul cuvânt la chitara” al celui mai de succes interpret la chitară solo din lume. Cu toate acestea, Satch, il considera mult mai personal. Artistul a progresat în mod constant in arta instrumentului, iar interg efortul sau a fost directionat catre  idolului sau, Jimi Hendrix.

Inregistrat la finalul anului trecut la Skywalker Sound din Lucas Valley, Satriani a colaborat cu un trio dinamic de muzicieni de talie mondiala , care au fost recent parte din turneul sau mondial: Mike Keneally (clape, chitară), Marco Minnemann (tobe) si Bryan Beller (bas), componenta despre care artistul a marturisit ca „Pentru realizarea acestui album nu as fi putut sa fac vreodata o alegere mai buna care sa contribuie la aducerea acestor melodii la viață”.

Joe Satriani si-a inceput cariera  prin a preda chitara unor muzicieni ca Steve Vai, Kirk Hammett, Andy Timmons sau Alex Skolnick. A primit mai multe nominalizari la Grammy, a fost unul dintre primii muzicieni care au reusit sa ajunga in Top 20 Billboard cu un album instrumental, a dat nastere conceptului G3 (un turneu cu trei chitaristi, turneu prin care au trecut Malmsteen, Petrucci, Brian May, Paul Gilbert, Eric Johnson, Steve Lukather, Steve Morse etc). A cantat alaturi de Mick Jagger si Deep Purple. In prezent canta alaturi de Chickenfoot, un proiect din care fac parte fosti muzicieni Van Halen – Sammy Hagar si Michael Anthony, plus tobosarul de la Red Hot Chili Peppers, Chad Smith. Firma de chitara Ibanez a lansat o serie cu semnatura artistului – Ibanez JS Series. A imprimat alaturi de Blue Oyster Cult, Alice Cooper, The Yardbirds, Ian Gillan, Steve Miller Band, Tarja etc.

Biletele pentru concertul  chitaristului Joe Satriani de  la Sala Polivalenta din capitala se afla in perioada de presale. Pana la data de 1 august acestea pot fi procurate la pret redus  prin www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro  si www.fix7.ro.

Preturile acestora variaza in functie de categorie, astfel:

PRESALE:                            DUPA 01.08.2015:
VIP -195 lei                             VIP – 225 lei
 Cat.I -155 lei                            Cat.I – 185 lei
 Cat.II – 115 lei                            Cat.II – 135 lei
 Cat.III – 95 lei                            Cat.III – 115 lei
 Cat.IV – 75 lei                            Cat.IV – 95 lei.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*