Satellites/30.01.14, The Shelter, Cluj Napoca

403 vizualizări

Autor: Ioana Piscoi

Sattelites este un duo fresh, format din Cosmin Hosz (ex SCHLITZ) si Dorin Marcu (DIAMONDS ARE FOREVER) care a luat nastere in primavara 2012.

Doua instrumente, doua background-uri muzicale diferite, si nu il ultimul rand doua abordari diferite se contopesc intr-un singur concept noise-pop extrem de atragator.

Am stat de vorba cu Cosmin si am aflat ca Sattelites isi propun o abordare „out of the box” atat a sound-ului cat si a aranjamentului  in scena.

O chitara, un sampler si un set de tobe sunt suficiente pentru nasterea unui pop zgomotos, energic , care nu te va lasa sa stai locului o clipa.

Ajunsa in jurul orei 23:00 in The Shelter, Cluj-Napoca am intalnit un public destul de entuziast insa din pacate nu prea numeros – sa fie oare de vina ziua saptamanii si sesiunea de examene? Eu asa mi-as dori sa cred, deoarece acesti baieti merita mai mult!

Pana in momentul inceperii concertului (aproximativ 23:30) am incercat sa ma regasesc in acest loc drag mie, scufundat in muzica indie/ alternative.

Concertul incepe promitator cu piesa „Chasing” care anima toate spiritele din sala, „making room for better, making room for worse” . Urmatoarele 3 piese, „Where you belong”, „Blood control” (foarte energica) si „A.i.A” vorbesc despre dragoste, in timp ce „Shelters” vine la final cu un duo de percutie excelent, „Hold still” suna a trip-hop in intro si „All the boys” este esenta all-american.

Reșița Rocks – interviu / 22.09.2020