COMA a lansat Naufragii, al cincilea single de pe Acordul părinților

Coma

COMA a lansat Naufragii, al cincilea single de pe albumul Acordul părinților, material care va apărea pe 7 aprilie 2023. Piesa nouă, intitulată Naufragii este realizată în colaborare cu Maru.

„Pentru Naufragii, a cincea piesă de pe Acordul Părinților, am navigat și mai departe decât până acum, în dorința de a-i găsi o „haină” care să-i pună și mai mult în valoare suma de trăiri pe care le oferea încă din stadiul de schiță. Și, mai întâi de toate, ne-am îndreptat spre Maru, pe care o știm de mult timp și pe care am apreciat-o întotdeauna. Ne doream să colaborăm și ne-am bucurat foarte tare când a acceptat să fim împreună pe Naufragii. Dar, mai mult de-atât, ne-a bucurat rezultatul. Naufragii este un cântec cu multă emoție. Plutiți cu el!” – declară COMA.

Acordul părinților este o colecție de melodii rezultată în urma unui experiment desfășurat în timpul pandemiei, când membrii formației au lucrat individual. Pe Acordul părinților, piesele sunt gândite în tandem, opunând teme diferite ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanță, în speranța unei confruntări care să ducă la echilibru.

Aurora a fost primul cântec de pe Acordul părinților. El poartă numele zeiței romane a dimineții, pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta – acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să pornești spre dorințele tale cele mai abandonate, să le scoti la iveală și să le permiți să explodeze.

Nyx a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către sine. Noaptea (Nyx), de pe poziția de „sfetnic cel bun”, ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificației asupra propriei persoane, stabilește condițiile funcționării acestei promisiuni.

Iza a fost al treilea single de pe Acordul părinților și poartă numele unei prietene a formației care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în manieră proprie, a unei piese COMA, a adus inspirație și liniște. Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, gravitând în jurul ideii de împăcare. Calista, a patra melodie, vorbește despre toate părțile noastre conflictuale la care nu dorim să renunțăm, dar și despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândește.

COMA înseamnă:
Cătălin Chelemen – Voce
Dan Costea – Voce, Chitară
Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) – Clape (Scratches/ Samples)
Sorin Petrescu – Chitară Bass
Răzvan Albu – TobeMatei Tibacu-Blendea – Chitară


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*