Concert Anathema și Alcest la Arenele Romane din București – comunicat oficial

ANATHEMA, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de alternative, experimental rock, revine la Bucureşti, în cadrul celui de-al doilea eveniment din seria ARTmania Bucharest Blast. Alături de ei, pe scenă vor urcă francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical blackgaze. Show-ul va avea loc pe 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Române.

Concertul Anathema face parte din turneul european de promovare al ultimului album, „The Optimist”, care va fi lansat pe 9 iunie 2017, sub labelul Kscope Records. Noul disc a fost înregistrat în iarnă anului trecut şi este descris de trupa drept albumul care va dezvălui unele dintre cele mai întunecate, provocatoare şi surprinzătoare piese compuse de Anathema până acum. Frumuseţea, intensitatea, drama, liniştea, speranţa, trimiterile la o dimensiune extramuzicală, elemente care au reprezentat laitmotivele călătoriei artistice parcurse de trupa de-a lungul timpului, capătă o nouă profunzime.

Întregul material discografic este, aşa cum Daniel Cavanagh mărturiseşte, „o călătorie. „Cântecele sunt nedesluşite. Nu există o cale corectă sau greşită de a le simţi şi de a le interpreta. Mesajul fiecărei melodii se va contura în funcţie de persoană care le va ascultă”, adaugă Daniel, subliniind dimensiunea cameleonică a noului album, ce păstrează rutaexperimentală adoptată de trupa încă de la înfiinţare.

Prima piesă extrasă de pe noul album, „Springfield”, poate fi ascultată mai jos:

Trupa franceza Alcest, înființată în 2000, este considerata fondatoarea unui nou subgen muzical, intitulat “blackgaze”, ce îmbină elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic. Traseul artistic a inceput cu albumul “Le Secret” (2005), a continuat cu „Shelter” (2014) si a culminat cu cea mai recenta lansare „Kodama” (2016), cuvant cu dubla semnificatie in limba japoneza: „ecou” sau „copacul vietii”.

Biletele se găsesc la urmatoarele preturi:

Presale I, acces general (300 de bilete disponibile): 90 lei
Presale II, acces general (500 de bilete disponibile): 120 lei
Sale, acces general: 150 lei

Sursa: Comunicat de presă


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*