Concertul de la Bucuresti, favoritul lui Morrissey din turneul sau european

432 vizualizări

Morrissey a clasificat spectacolul său de la București, din 14 octombrie, drept cel mai impresionant concert din turneul său european din această toamnă.

La finalul turneului său european, început în luna septembrie, în Marea Britanie, fostul solist The Smiths a clasificat, pentru fan site-ul True To You, toate cele 15 spectacole susținute în această toamnă, în Europa, în ordinea în care l-au impresionat profund.

Primul pe lista preferințelor artistului s-a regăsit concertul pe care l-a avut în data de 14 octombrie, la Sala Palatului, București, urmat de concertele din Budapesta și Londra. Despre turneul european, în general, Morrissey a declarat: „Turneul a fost atât de fantastic încât nu-l pot descrie în cuvinte”.

Spectacolul de la Sala Palatului, organizat de Events, a fost primul concert susținut de artist în România și a cuprins melodii de pe albumele sale solo, dar şi piese ale trupei The Smiths, din care a făcut parte între anii 1982 şi 1987.

Lista completă a preferințelor artistului:

1. București (România) 14 octombrie
2. Budapesta (Ungaria) 12 octombrie
3. Londra (Anglia) 21 septembrie / ziua 2
4. Hull (Anglia) 18 septembrie
5. Frankfurt (Germania) 30 septembrie
6. Skopje (Macedonia) 16 octombrie
7. Ljubljana (Slovenia) 10 octombrie
8. Napoli (Italia) 7 octombrie
9. Cesena (Italia) 8 octombrie
10. Londra (Anglia) 20 septembrie / ziua 1
11. Cologne (Germania) 1 octombrie
12. Lausanne (Elveția) 4 octombrie
13. Bruxelles (Belgia) 28 septembrie
14. Plymouth (Anglia) 15 septembrie
15. Paris (Franța) 24 septembrie

Pe 24 septembrie, Morrisey a lansat primul roman de ficțiune, „List of the Lost”, o poveste americană unde, firește, răul învinge binele și nimeni nu trăiește fericit până la adânci bătrâneți. Debutul în ficțiune vine la aproape doi ani de la publicarea autobiografiei sale, un succes absolut.

Puternic influențat de monștri sacri precum Oscar Wilde sau Johann Wolfgang Goethe, dar și un fan înrăit al muzicii pop și al marelui ecran, Morrissey a prins microbul scrisului la o vârstă foarte fragedă. La doar 20 de ani i se publica biografia lui James Dean, „James Dean nu este mort”. David Bowie, Ray Davies și Marc Bolan se numără printre idolii săi muzicali.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*