Cristi Minculescu va canta cu Nutu Olteanu, fondatorul Iris

863 vizualizări

Dupa cum se stie, in toamna anului trecut, vocea care a dat marca inconfundabila a IRIS-ului, CRISTI MINCULESCU, a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina. Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg, orasul unde a renascut.

S-a mutat acolo impreuna cu familia si a comunicat public in repetate randuri ca este vorba de o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte. In Germania a fondat o noua trupa, numita Lotus, alcatuita din muzicieni de diverse nationalitati, dar rezidenti cu totii in acelasi oras, Regensburg. Impreuna cu Lotus sau doar cu chitaristul Judy Seutter a sustinut un numar de peste 10 concerte in Romania si altele in Germania, tara unde isi continua activitatea muzicala. 

Ideea re-apropierii de Nutu Olteanu plutea in aer, dar ea s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alaturi de Emil Lechinteanu si Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii ’80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor ’90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica.

Sporadic, a avut aparitii stralucite si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca „guest musician” alaturi de alti fosti colegi de glorie – Holograf. Evident, undeva, in adancul sufletului sau, a trait cu nostalgia celor mai frumosi ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm tineresc. Mai mult decat atat, i-a alaturat noului proiect si pe doi exceptionali muzicieni suedezi, cu care colaboreaza in mod constant: Anders Diephuis si Ken Sundberg. 

La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm si s-au pus cu totii pe repetitii sanatoase, ca in cele mai bune vremuri! Rezultatul il va vedea si auzi si publicul din Romania in primele aparitii in concert, care vor fi anuntate in curand. 

Repertoriul reuneste piese antologice din patrimoniul IRIS, dar si 2 compozitii noi. Nu vor lipsi nici cateva preluari omagiale din istoria muzicii mondiale, re-interpretate cu maiestrie de cele doua legende ale rock-ului romanesc impreuna cu “masina de ritm” suedeza.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*