Damon Albarn confirmă faptul că un film despre Gorillaz se va lansa pe Netflix

Gorillaz
Gorillaz

Frontman-ul formației britanice GORILLAZ, Damon Albarn, a anunțat într-un interviu pentru Apple Music că un film despre trupa Gorillaz este în lucru pentru a fi publicat pe platforma Netfix. Solistul a anunțat încă din luna octombrie 2020 că un film de animație „destul de abstract” bazat pe personajele animate din trupă este în desfășurare.

Albarn a spus că trupa a „semnat contractele” și a început să scrie scenarii pentru film. „Văd o mulțime de oameni care fac videoclipuri animate în aceste zile, dar nu cred că ating cu adevărat calitatea noastră”, a adăugat el. „Suntem mai mult în lumea Studio-ului Ghibli.”

„Dar de Netflix, nu știu. Adică, în afară de faptul că ei conduc întreaga lume acum, vreau să spun – este pur și simplu extraordinar să vezi cât de omniprezenți sunt acum. Da. Pur și simplu par a fi o echipă creativă bună”.

„Song Machine Season One”, cel mai nou album al britanicilor, a fost lansat în octombrie 2020.


Gorillaz este unul dintre headlinerii confirmați pentru ediția din anul 2022 a festivalului Electric Castle, amânat din nou datorită restricțiilor pandemice impuse la nivel guvernamental. Potrivit comunicatului de presă inițial prin care Gorillaz sunt anunțați ca una dintre cele mai importante trupe care vor participa la acest festival regăsim următoarele informații:

De 20 de ani, publicul și industria muzicală încearcă să găsească cea mai potrivită definiție pentru Gorillaz.

Proiectul pe care Damon Albarn și Jamie Hewlett l-au pornit, în 2000, a fost interpretat fie ca o ironie la adresa imaginii prefabricate a trupelor pop, un experiment a unor mici genii muzicale sau un act de bravadă. Dar asta nu a împiedicat această cartoon band să ajungă constant pe primele locuri în clasamente. Dincolo de universul vizual foarte elaborat creat prin personajele imaginate de Hewlett, ca imagine a trupei, piese ca „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” sau „Dare” sunt mici bijuterii muzicale ce rezistă oricărui test al timpului. Anul 2020 pare să le aparțină: Gorillaz a lansat „Song Machine: Season One – Strange Timez” un album pe care lista de artiști invitați probează, dacă mai era nevoie, reputația trupei în lumea muzicală.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*