Decapitated – doi membri au fost inculpați oficial și a fost stabilită cauțiunea (video)

1.662 vizualizări

Membrii formației poloneze DECAPITATED  au fost oficial acuzați de săvârșirea infracțiunii de viol de către oficialii americani. Vineri, judecătorul Annette Plese din cadrul Spokane Superior Court a comunicat acuzațiile cu ajutorul unui translator polonez. De asemenea, a fost instituită cauțiunea la o sută de mii de dolari pentru fiecare dintre cei doi membri și, în plus, au fost nevoiți să își predea pașapoartele. Un reportaj video, realizat de cei de la Krem2, legat de situația polonezilor, poate fi vizionat mai jos.

Wacław Kiełtyka (Vogg) și Michał Łysejko au ascultat comunicarea în timpul primei lor apariții în fața instanței din Spokane County. Ceilalți doi membri Decapitated, solistul Rafał Piotrowski și basistul Hubert Więcek, sunt programați să fie prezentați în fața instanței în data Spokane în data de 19 octombrie. Mai mult decât atât, judecătorul american le-a mai interzis celor doi membri să comunice între ei, ocazie cu care avocatul trupei, Steve Graham, a menționat faptul că această restricție încalcă drepturile omului și dreptul internațional.

Graham a mai notat că cei doi inculpați au stat împreună în arest în California, alături de colegii lor, iar luarea acestei măsuri poate avea repercusiuni asupra lor, deoarece cei patru polonezi nu vorbesc bine limba engleză. S-a mai determinat faptul că inculpații nu au în cazierul din SUA vreo abatere, însă nu se cunoaște deocamdată dacă aceeași este situația și cu cel din Europa.

Decapitated a oferit și un comunicat oficial prin intermediul paginii de Facebook: „După extrădarea din California către Washington, trupa a fost oficial acuzată. Am dori să oferim mai multe detalii. Organele din cadrul Spokane Police Department ne-au acuzat oficial datorită unui element procedural. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, atunci ei ar fi trebuit să ne elibereze. De asemenea, această procedură nu este o condamnare sau un indiciu al vinovăției. Din nou, rugăm pe toată lumea să aștepte decizia curții”.

„În timp ce apărarea este pregătită, câteva stări de fapt sunt deja clare: ofițerul care a primit plângerea din partea părții vătămate a declarat că nu crede că există posibilitatea săvârșirii unui viol și i-a fost oferit un termen de 30 de zile să formuleze acuzațiile. La împlinirea termenului, inculpații vor obține dreptul de a fi eliberați, dacă nu au fost înaintate între timp. Persoanele care au fost prezente în noaptea cu pricina și care pot oferi informații legate de incident sunt rugate să intre în legătură cu avocatul trupei, Steve Graham”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*