Dirty Shirt – Freak Show

404 vizualizări

DIRTY SHIRT nu este tocmai o formatie de new-comeri. Trupa maramureseana a vazut lumina zilei in 1995 iar de atunci se straduieste sa ofere publicului autohton, si nu numai, brandul sau de metal, combinat cu hardcore, industrial, funk, muzica folclorica si chiar si reggae.

Ascensiunea formatiei nu a fost tocmai usoara, dar baietii au reusit sa-si creeze un repertoriu vast de piese si sa participe, cu review-uri elogioase, la cele mai prestigioase festivaluri din tara si din strainatate.

Anul 2013 marcheaza implinirea a 18 ani de activitate si lansarea albumului „Freak Show„, o colectie de 11 imnuri metal eclectice, fiecare unic in felul sau. De alta, versatilitatea este calitatea principala a acestui nou material discografic, care a aparut pe piata pe data de 17 februarie. Toate piesele au ceva deosebit care le diferentiaza stilistic.

Albumul a fost editat intr-o varianta de CD Digi Pack, cu o grafica foarte bine pusa la punct, ceea ce da un plus materialului.

Avem de-a face cu un disc metal care nu se rusineaza sa afiseze influente din zona folclorica (balcanica, dar si americana), dar si funk, sau chiar reggae. Elementele constante care apar in toate melodiile sunt chitara suculenta, densa si tobele agresive. Cele doua domina cantecele si le aduc intr-o zona a coerentei generice, usor de etichetat drept metal.

Daca „Ride”, „Trust Me” si „Away” se adapa din izvorul creativ de origine americana, cu formatii ca Pantera, Machine Head si Black Label Society drept icon-uri, „Freak Show”, „Bad Apples” si „Saraca Inima Mea” nu se feresc de latura experimentala, cultivand influente Balkan Rock. Ceea ce este inedit la disc este felul in care fiecare piesa variaza din punct de vedere al compozitiei si al „mood-ului”.

Chiar daca melodiile sunt unite de acelasi sound-wall consistent, sentimentele exprimate in ele, precum si orchestratia vin din zone foarte diverse. Pe album apare si un cover, numit „Rocks Off”, dupa artistul Daniel Bedingfield.

Un alt plus este modul armonios in care se impaca glasurile cantaretilor. Liniile melodice prestate de vocalisti se desfasoara natural, fara discrepante sau tulburari ale cursului firesc al piesei.

In concluzie, discul „Freak Show” este o productie originala si variata, care ii va atrage atat pe cei cu gusturi grele, cat si pe fanii unor genuri moderne jucause. Asculta si procura-ti albumul AICI.


Lansat
: 17.02.2013
Label: Independent
Tracklisting:
Ride
Bad Apples
Freak Show
Trust Me
Away
The Business of Life
Never Say Never
This Is the Day
Saraca inima mea
Extreme Funky Disco
Rocks Off

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*