Dirty Shirt prezinta „Maramu'”, o piesa integrala demo de pe viitorul disc, „Dirtylicious”

265 vizualizări

DIRTY SHIRT are vesti importante pentru fanii sai! La mijloc de februarie, trupetii le prezinta acestora o prima piesa, integrala, extrasa de pe viitorul material, „Dirtylicious”.

Cantecul nu este inca finalizat, aflandu-se intr-o faza intermediara, demo. Piesa, alaturi de intregul disc, mai trebuie inca mixate si masterizate, activitati care se vor desfasura in Los Angeles, pe mana a doi producatori renumiti.

Este vorba despre Charles „Kallaghan” Massabo, care se va ocupa de mixaj, si Alan Douches, cunoscut pentru colaborarile sale cu nume majore ca Sepultura, Motorhead, Killswitch Engage, care va realiza masterizarea in studioul sau West West Side Music.

Noua melodie se numeste „Maramu'” si poate fi ascultata mai jos.

Cum am ajuns la o etapa importanta in productia noului album „Dirtylicious”, ne-am dorit sa partajam aceste moment cu prietenii si fanii nostri. Astfel, chiar daca nu e sunetul finalizat, puteti degusta un „avant-gout” al acestui album. E vorba de o versiune „demo” a piesei „Dirtylicious”, la stadiul autoproductie (premix Mihai Tivadar, MT Sound, Grenoble si mastering test Attila Brushvox, Brushvox Studio, Bucuresti). Pe urma sesiunile audio vor intra pe pe mana „profesionistilor”. Astfel, mixajul va fi finalizat de Charles „Kallaghan” Massabo, in studioul sau din Los Angeles. Am colaborat cu Charles si pe albumele precedente, e un producator exceptional, si ne-am dorit mult sa isi lase „amprenta” si pe „Dirtylicious”. Masteringul va fi realizat in studioul West West Side Music din Los Angeles, de Alan Douches, unul din cei mai mari ingineri de sunet in rock/metal (Sepultura, Motorhead, Mastodon, Killswitch Engage, etc.). La ora actuala, lucram intensiv pe finalizarea celorlalte piese, si suntem extrem de nerabdatori sa auzim rezultatul final 🙂, a declarat Mihai Tivadar, chitaristul trupei Dirty Shirt.

Reamintim ca Dirty Shirt a castigat premiul pentru „Best Rock Ambassador” la Metalhead Awards 2014 si „Best Metal Band” la Maximum Rock Awards 2014, prin votul publicului.

Dirty Shirt va canta in cadrul Galei Maximum Rock Awards alaturi de Cargo, Cristi Minculescu & Band, 9.7 Richter si AnTheos. Evenimentul va avea loc pe data de 20 februarie 2015, in Club Colectiv din Bucuresti.

Pe langa acest recital, Dirty Shirt a pregatit un turneu prin Romania, care include prestatii la unele dintre cele mai importante show-uri metal ale anului: Romanian Rock Meeting, alaturi de Blind Guardian si Orden Ogan, si Rockstadt Extreme Fest, unde va imparti scena cu formatii precum At The Gates, Enslaved si altele.

Mai jos, puteti vizualiza o galerie foto (sursa Facebook) care surprinde ultima zi de inregistrari pentru „Dirtylicious”!

  • DS 0 Muncind din greu!
  • DS 6 Ultimele parti vocale!
  • DS 2 Un album perfect cere concentrare maxima
  • DS 3 Dar si o atmosfera degajata
  • DS 1 Sa ne mai si distram putin
  • DS 4 Si gata treaba!

Dirty Shirt a publicat pe pagina de  Facebook coperta albumului, semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media). Costin este unul din cei mai apreciati designeri la ora actuala in Europa, colaborand recent cu artisti precum At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Primordial, etc.

In plina faza de productie audio, albumul „Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizari discografice pe scena metal din Romania si din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o noua morfologie muzicala, combinand intr-o maniera omogena si unica, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzica traditional din Europa de Est.

Chiar daca primele experiente de fuziune metal – muzica traditionala ale trupei le regasim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum Bad Apples, Freak Show sau Saraca Inima Me, Dirtylicious aduce aceasta simbioza la un alt nivel: albumul este integral influentat sau bazat pe elemente folclorice, iar la inregistrari au participat muzicieni confirmati de instrumente traditionale : viori, clarinet, tambal, acordeon si percutii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestra).

Dirty Shirt Dirtylicious

Un preview instrumental demo al albumului este disponibil aici :

Iata si primele date de turneu anuntate pe 2015:

8.05.2015 – Club Moskva, Oradea
9.05.2015 – Casa de Cultura Gheorghe Zamfirescu, Satu Mare
14.05.2015 – Club Rockstadt, Brasov
15.05.2015 – Romanian Rock Meeting, alaturi de Blind Guardian si TBA
16.05.2015 – The Shelter Club, Cluj-Napoca
15.08.2015 – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov (At The Gates, Enslaved etc)

Rock Meeting

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*