Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj, pentru a se analiza care este riscul de infectare cu COVID-19

Foto: Mahmur.info

Conform Digi24.ro, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dorește să organizeze un concert experiment pe modelul celui organizat în Barcelona / Spania, unde 5.000 de persoane au participat la un experiment pentru a se analiza care este riscul de infectare cu COVID-19 în cadrul unor astfel de evenimente.

Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

”Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc.

Primarul spune că orașul său are infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment, iar dacă autoritățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment.

Întrega discuție este disponibilă aici: DIGI 24


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*