Eugen Mihaescu: „Nimic Intamplator reprezinta o alta parte din mine”

1.130 vizualizări

Eugen Mihaescu este un nume cunoscut pe scena muzicii rock din Romania, atat in calitate de chitarist, compozitor si membru fondator al formatiei Krypton, cat si prin activitatea sa alaturi de Axa Project si numeroase alte proiecte muzicale.
In urma cu putin timp a decis sa dea viata unui nou proiect muzical, intitulat Nimic Intamplator, in care a reusit sa adune in jurul sau nume cunoscute din peisajul rock romanesc si in care isi pune mari sperante.
Acum, cu ocazia sarbatorilor de iarna, la un pahar de vin si o felie de cozonac, am decis sa port o scurta discutie cu Eugen, astfel incat publicul rock din Romania sa poata afla mai multe amanunte despre noile sale proiecte muzicale.


In primul rand, spune-mi cum s-a ajuns aici si de ce a fost nevoie de aceasta noua formatie in peisajul rock autohton?
Orice artist creator simte nevoia de exprimare in mai multe moduri , tablouri , nuante. NIMIC INTAMPLATOR reprezinta o alta parte din mine, dar si legatura cu trecutul si evident orientarea spre un alt viitor, muzical vorbind. Daca conexiunea cu trecutul din acest nou proiect „miroase” a Krypton, aceasta face parte din strategia mea (cu siguranta n-am inventat-o eu…) ca sa pun deoparte tot ce am scris mai bun si mai bun si m-a consacrat, intr-un trecut drag mie.

Da, in compozitiile noilor piese se simte o oarecare apropiere fata de piesele semnate Krypton, unde ti-ai adus o contributie importanta. Exista o anumita latura muzicala pe care vrei sa o abordezi cu Nimic Intamplator sau vei lasa inima, mintea si chitara sa lucreze in acest sens?
Prezentul si viitorul acestui proiect sunt concepute sa se deosebeasca clar de amprenta Krypton si daca acel CEVA se va simti in aerul pieselor noastre, o sa dau vina, din nou, pe melos-ul partiturilor si pe maniera stilistica a condeiului propriu…!
Trimiterea la eticheta Krypton o face si solistul nostru, Costi Sandu, fost membru (’95/’97) pe albumul „Am Dormit Prea Mult „. Da, e valabila aceasta precizare pentru cei care l-au ascultat in contextul acesta!

In sanul trupei Nimic Intamplator gasim artisti care au o foarte mare experienta artistica. Totusi, de ce ei si nu alti artisti tineri? Cum de te-ai oprit tocmai la ei?
Instrumentistii cooptati in acet nou proiect vin din trupe ce au inscriptionat un loc de referinta in spatiul rock autohton. Costi mi l-a propus pe George Costinescu, un adevarat basist de metale grele, iar pe Alex Neagu, cum nimic nu e intamplator, l-am cunoscut in sala de repetitii a trupei… Krypton. Venise la o „proba”, in ideea in care Lapi nu era disponibil pentru anumite concerte! De ce ei? Mi-am dorit o noua orientare cu o alta atitudine, intr-o „haina” noua cu o „croiala” mai aproape de prezent!


George – bas, Costi – voce & chitara, Eugen – chitara & voce, Alex – tobe

Stiu ca in trupa voastra e democratie, insa esti direct raspunzator de piesele care deja au iesit la lumina, privind din prisma compozitorului. Ce ne poti spune despre ele?
Am scris cateva piese pe care le-am simtit concepute pe o alta linie si cu o alta incarcatura, ca spatiu muzical, piese ce i le-am prezentat lui Costi si pentru ca „MARIA SA”, Facebook-ul ne-a ajutat intr-o prima promovare sa primim atatea feedback-uri intr-un timp scurt. Ne-am propus sa pornim cu incredere acest proiect, de altfel NIMIC INTAMPLATOR a fost totul…! Avem deja trei piese noi, iar repertoriul de concert include si melodii mai vechi, scoase de la „naftalina”, piese scrise de mine in anumite perioade ale trupei Krypton.

Suntem in plina perioada a sarbatorilor de iarna. Sunteti multumiti cu ce v-a adus Mosul?
Suntem bucurosi ca Mosu’ ne-a adus cu credinta acest cadou-proiect pe care-l impartim acum cu cei care ne-au incurajat inca de la inceput si ne-au placut! Inca mai avem multe „cadouri” pentru ei.

Stiu ca anul 2015 vine cu cateva surprize, printre care si un mic turneu in tara. Ce asteptari aveti de la acest prim turneu?
Impreuna cu echipa de management vom organiza in primavera lui 2015 un turneu de promovare si lansarea numelui, incluzand teatrele si cluburile de profil din tara! Despre toate astea vom vorbi la inceput de an, prin alte comunicate pe care le vom trimite mass-media si care cu siguranta vor ajunge la publicul larg.

Fiindca suntem la cumpana dintre ani, cand toti ne punem dorinte cu multa speranta in suflet, am sa te intreb si pe tine: daca ar fi sa alegi o formatie straina cu care ai vrea ca Nimic Intamplator sa imparta scena, care ar fi aceasta si de ce?
Formatie straina…Personal am foarte multe trupe ghid-referinta, formatii care mi-au marcat si mi-au calauzit pasii si conceptiile in viata asta de artist, si mi-ar fi foarte greu sa aleg DOAR UNA…! Am „crescut si am respirat” cu RUSH, am contemplat spatiile ezoterice Pink Floyd-iste, pornind intr-o lunga calatorie cu Journey si ajungand in ziua de azi, la o identitate a propriului EU, recunoscuta in Winnery Dogs sau KXM!”


Ai grija ce iti doresti pentru ca s-ar putea sa ti se intample…
E adevarat ca in viata asta, nimic nu e intamplator si mie mi s-a intamplat, sau asa mi-a fost „scris”, sa fiu pe scena cu monstrii sacrii ai rock-ului international: Uriah Heep, Nazareth, Ian Gillan, Jan Akkerman sau Paul Rodgers si acum daca tot ma intrebati cu cine „as vrea sa impart scena”, ti-as raspunde: DEVIN TOWNSEND …!

Ce le doresti fanilor si tuturor rockerilor din Romania?
Cu ocazia sarbatorilor de iarna le dorim fanilor un pic de rock in toate licorile bahice, sanatate si noROCK pe anu’ce vine!

… si din partea noastra: Mult noROCK si chef de ROCK!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*