PLASTIK CHARM este o formatie bucuresteana de electro-rock, intemeiata in 2009 de catre vocalistul E-One (Ioan Nacu), cunoscut pentru colaborarile sale cu KEO, in trupa caruia a activat ca si chitarist.
Stilul abordat de baieti este un electro-rock tonic, vesel si actual, inspirat de grupuri ca The Killers, The Verve, The Kooks si de cam toate gastile de indie-kids zapaciti al caror nume incepe cu „The”.
Momentan, baietii lucreaza la un nou album care va fi lansat cel mai probabil la toamna si pregatesc de zor viitoarele single-uri, follow-up-urile piesei „Human Emotion”, care a beneficiat si de un clip in care apare actrita Dorothea Petre.
Maximum Rock Magazin a luat legatura cu solistul E-One si l-a descusut cu privire la farmecul de plastic al rockului autohton, Pantera si 30 Seconds At The Disco. Mai multe in interviul de mai jos.
Cine sunt cei de la Plastik Charm si care este „agenda” lor muzicala?
Cred ca ne-am putea descrie cel mai bine drept un grup de prieteni care iubesc acelasi tip de muzica si care au ales sa puna bazele unui proiect muzical ceva mai „altfel” in cadrul pietei muzicale din Romania. Pe langa gusturile muzicale comune ne mai unesc dorinta de a experimenta muzical, de a testa abordari noi, poate chiar usor neasteptate.
De ce ati ales sa cantati in acest idiom – indie, electronic rock?
Este curentul muzical de care ne simtim cel mai aproape. Majoritatea melodiilor noastre sunt compuse in acest stil si ne vine natural sa creem sub titulatura acestui curent. Suntem de parere ca ideile de piese nu trebuie departate radical de felul in care le-am „simtit” in momentul compozitiei si atunci majoritatea pieselor compuse de noi au ramas in aceasta zona.
Ioan, tu ai mai cantat cu Keo si ai lucrat cu artisti din zona mai „comerciala”. Care este motivul pentru care proiectul tau personal este mai „underground”?
Ma bucur ca ai pus „underground” in ghilimele. Nu stiu daca asta este definitia. Cred ca in alte parti ale lumii, diferite stiluri de muzica sunt altfel categorisite. Eu, sau mai bine spus noi, ne incapatanam sa facem muzica pe care o simtim si nu ne ferim sa ne expunem muzical partile vulnerabile in fata publicului. Suntem foarte sinceri in alegeri si gusturi. Cumva am fost clasificati prea pop de catre unele radiouri si prea rock de catre altele. E foarte ciudat…mi se pare ca noi folosim foarte multe sabloane si tipare pentru a defini lucruri. Multi spun ca sunam a Muse altii ca sunam un pic a…;pana la urma noua nu ne pasa de asta. Cu siguranta exista cateva influente dar noua ne place sa credem ca atuul nostru este originalitatea.
In ultima vreme, au aparut destul de multe trupe care canta in acelasi gen. Crezi ca este loc/public pentru toate?
Cu siguranta. Chiar m-as bucura sa vad si mai multe. Ar trebui sa ne unim cu toti eforturile, sa capatam o voce „comuna” si sa facem ca acest curent sa devina puternic. Apoi alegerea publicului va fi decisiva… dar inainte de toate publicul trebuie sa auda, sa vada, sa stie de existenta noastra….a undergroundului. Atunci vom avea o sansa reala.
Este aceasta combinatie dintre indie/ electro-rock un „trend” sau o „viziune”?
Este in mod clar o TRENDOZIUNE :). Spun asta pentru ca viziunea noastra de acum ceva ani incepe sa se contureze intr-un trend. Suntem foarte sinceri si ne place ce cantam dar ne place si mai tare cand oamenii ne apreciaza muzica. Dupa cum am mai spus sper sa creasca in popularitate electro-rockul.
Vorbeste-ne despre videoclipul „Human Emotion”. Ai spus ca Dorotheea Petre a fost surprinsa cand ati „cooptat-o” pentru rol. De ce a fost uimita?
Cred ca nu se astepta sa ii se propune aparitia intr-un videoclip electro-rock. In general in videoclipuri sunt preferate fetele, nu dupa expresivitate ci mai degraba dupa formele lor. Dorotheea le spunea dansatoare.Nu stiu daca este adepta acestui stil de muzica insa ne-a marturisit ca ii place piesa, mesajul pe care il poarta si i-a placut si ideea videoclipului. Ne-am bucurat ca a acceptat aceasta colaborare. Ne-am dorit sa ne fie alaturi deoarece era nevoie de o actrita de calibrul Doroteei pentru a exprima gama de emotii pe care versurile melodiei o exploreaza. Rezultatul a depasit asteptarile noastre si a fost si pe placul fanilor.
Pe cand ne putem astepta la un LP?
Ne-am propus ca in aceasta vara sa finalizam inregistrarile si sper ca in toamna sa putem lansa un album. Pana atunci vom mai scoate cateva single-uri si sper eu inca un videoclip. Poate doua!
30 Seconds to Mars sau Panic! at the Disco?
30 Seconds at the Disco. Alegeri alegeri. De ce sa alegem? Eu zic sa ne bucuram. Sa ne bucuram de actul artistic al unor mari artisti. Pana la urma fiecare dintre noi ne identificam de-a lungul timpului cu o melodie, cu o carte, cu un artist pentru ca mai tarziu sa ne schimbam preferintele. Ceea ce mi se pare important este amprenta pe care si-au lasat-o acei artisti asupra noastra, asupra perceptiei noastre. Cat de mult ne-au ajutat sa descoperim, sa simtim, sa intelegem, sa exprimam ceea ce noi la momentul respectiv nu puteam. Cred ca acesta este rolul real al unui artist. Sa iti ofere o viziune, o emotie, o bucurie pe care sa o descoperi, la care sa aderi sau cu care sa te identifici.
Slayer sau In Flames?
In zona aceasta eu personal prefer Pantera. Dar, revin la raspunsul de la intrebarea anterioara.
Care este, de fapt, farmecul plasticului?
Cred ca aici pot fi mai multe interpretari – noua ne place sa spunem ca plasticul te lasa sa experimentezi, sa te joci cu o gama variata de forme si culori, sa testezi si, chiar daca uneori rezultatul nu este cel asteptat, iti permite oricand sa reincepi joaca.
Multumim Plastik Charm!
Lasă un comentariu