Festivalul Peninsula a fost anulat!

Editia din aceasta vara a Festivalului Peninsula care in acest an ar fi trebuit sa se desfasoare la Targu Mures in perioada 17-20 iulie, nu va mai avea loc.
Motivele sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea in conditii optime a unui festival de nivel international, asa cum organizatorii din acest an isi propusesera pentru 2014, deficitul de imagine mostenit de anul trecut precum si nesincronizarea cu programul artistilor si al trupelor invitate.
Organizatorii multumesc Consiliului Judetean Mures pentru deschidere si sprijinul acordat, partenerilor si sponsorilor pentru dorinta de a face parte dintr-un proiect de amploare si intregii echipe pentru implicare si sprijinul neconditionat.
Festivalul Peninsula a fost infiintat in anul 2003, de atunci fiind organizat anual intai la Targu Mures si in 2013 la Cluj-Napoca. Este pentru prima data dupa unsprezece editii, cand Festivalul nu are loc.
Dintre cele mai importante trupe invitate in cele treisprezece editii amintim: The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Guano Apes, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba Nero sau Netsky.
Pentru anul 2014 organizatorii si-au propus sa vina cu un concept nou care sa revitalizeze festivalul, sa il readuca pe lista evenimentelor apreciate de public si realizate cu profesionalism. Totusi alaturi de motivele mai sus amintite, timpul a fost prea scurt pentru implementarea unei astfel de restructurari.
Speram ca anul 2015 sa fie prielnic organizarii evenimentelor culturale de anvergura iar Festivalul Peninsula sa isi recapete locul castigat printre acestea.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*