The Flower Kings, Spock’s Beard / 01.12.2018, Kulturhuset, Stockholm

344 vizualizări

ON A PERFECT DAY… cu  THE FLOWER KINGS  si SPOCK’S BEARD

Cind esti “prog fan” este imposibil sa nu ai in fruntea listei de preferinte The Flower Kings ( cu toate intermitentele lor)  si Spock’s Beard. Cind InsideOut lanseaza invitatia a 10 concerte in Europa sa marcheze 25 de ani de existenta, devine clar ca undeva trebuie sa te intersectezi cu acest turneu,mai ales ca acum 5 ani ai ratat aniversarea de 20. Pentru mine cel mai bine se potrivea sa fie in weekend si am ales Stockholm.


Asa ca, dupa o zi in care am pacalit ploaia vizitind muzee de arta si vikingi, seara ne-am infiintat la sala Studion de la centrul cultural din Stockholm, o institutie care include sali de spectacole, teatre, biblioteci si alte institutii si facilitati culturale. Studion este un club relativ mic, care nu m-as fi asteptat sa gazduiasca un eveniment destinat in opinia mea pentru citeva mii de oameni. Surpriza insa…la concert au participat circa 350 spectatori, e adevarat foarte dedicati si in cunostinta de cauza.

Roine Stolt’s The Flower Kings Revisited a fost titulatura proiectului de deschidere, probabil construit special pentru acest turneu. Alaturi de Roine Stolt, care tocmai a lansat un nou disc “Manifesto of an alchemist” ca Roine Stolt’s The Flower King, i-am descoperit pe membrii de baza Jonas Reingold la bass si Hasse Froberg la voce si chitara, alaturi de noii sositi Zach Kamins la clape si Mirko DiMaio la tobe. Desi intr-o formula aparent nesudata, The Flower Kings au reusit sa performeze 4 lucrari ample incepind cu “Last minute on earth” si terminind maiestuos cu “Stardust we are”, una dintre capodoperele grupului.

Dupa pauza, luminile s-au stins si pe scena au urcat SPOCK’S BEARD intrind dinamic cu piesa de deschidere a albumului “Noise Floor”, To Breathe Another Day. Nucleul trupei de baza de a fost present: Alan Morse-chitara, Dave Meros-bass, Ryo Okumoto-clape, Ted leonard-voce. M-as fi bucurat sa fie si Nick D’Virgilio pe scena, dar la tobe a evoluat Mike Thorne venit de la Saga. Au urmat piese din toata perioada de activitate Spock’s Beard, “Beware of darkness”, “Something very strange”, “Thoughts” , “She is everything” si magnifica “Waliking on the wind”, simtindu-se de multe ori farmecul  compozitiilor lui Neal Morse.

Finalul a venit cu o surpriza: Ted Leonard i-a invitat din nou pe scena cei de la Flower Kings pentru a cinta impreuna “Hey Jude” , publicul alaturindu-se artistilor.

Dupa concert toti muzicienii au venit la standul de “merch” pentru a discuta si a se fotografia cu fanii si a acorda autografe. Au fost momente de maxima emotie pentru mine personal asa ca mi-am luat si eu noul cd “Spock’s Beard Live at Sweetheart Studios”  ca suport pentru semnaturi.

Dupa citeva fotografii cu artistii am plecat spre casa fericit ca am fost printre cei care se pot bucura de un astfel de regal de prog si mi-am intarit convingerea ca nu conteaza numarul specatorilor, ci calitatea acestora. Am vazut cupluri de peste 65 de ani, dar si citiva tineri, toti traind insa momentele de placere oferite de InsideOut la aniversarea de 25 de ani. Asteptam turneul de 30 de ani, dar pina atunci mai avem in urmatoarele 5 luni IQ, Within Temptation, Jon Hiseman Tribute cu membrii Colosseum, Steven Wilson, Pineapple Thief, Neal Morse Band si tot asa…


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*