Formatia Behemoth a fost retinuta de autoritatile ruse (update)

Potrivit unui comunicat de pe pagina oficiala de Facebook, formatia BEHEMOTH este retinuta in acest moment in Rusia.

Polonezii au pornit in turneu in Rusia in data de 10 mai iar ieri au fost opriti si arestati de fortele ruse de imigrare. Trupa ar fi trebuit sa cante in Ekaterinburg.

Primul mesaj a fost urmatorul: „Am fost opriti de serviciile de imigrare ruse din cauza unor „vize gresite”. Atunci cand le-am spus ca nu plecam din club fara un reprezentant al ambasadei poloneze, ne-au amenintat pentru a ne scoate afara. Ne-au dus cu un autobuz, alaturi de 10 ofiteri, la sediul Serviciului Federal de Migratie.”

„Am incercat sa dam de ambasada poloneza din Jekaterinburg dar nimeni nu a raspuns la telefon (…) Singurul lucru pe care il vrem este sa ne intoarcem in siguranta la hotel si apoi in Polonia.”

Nergal a publicat la randul sau urmatorul mesaj: „Se pare ca este o arestare normala. Ne vor lua telefoanele in curand. La ora 9 dimineata va avea loc un proces, apoi poate vom fi deportati.”

Va vom tine la curent cu tot ceea ce se va intampla in orele urmatoare.

UPDATE #1: Potrivit site-ului „Vocea Rusiei”, din cauza incalcari regimului vizelor, membrii formatiei poloneze trebuie sa plateasca fiecare o amenda de aproximativ 58 de dolari in decurs de 60 de zile si trebuie sa paraseasca Rusia. Aceasta decizie a fost luata de tribunalul din Ekaterinburg.

Cei opt membri au fost retinuti de serviciul de migratie local. In timpul verificarii documentelor s-a stabilit ca ei au sosit in Rusia in baza vizei de munca, care nu le permite sa sustina concerte. Anterior, ei nu au reusit sa sustina doua concerte la Vladivostok si Habarovsk. Atunci concertele au fost anulate la cererea activistilor ortodocsi.

Ambasada Poloniei nu a comentat actiunea de retinere a muzicienilor polonezi.

UPDATE #2: Au aparut primele poze cu membrii Behemoth, inchisi de autoritatile ruse. Acestea pot fi vizionate mai jos.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*