Nergal de la Behemoth se pronunță împotriva fenomenului Cancel Culture

Nergal- Behemoth nov2022
Nergal- Behemoth nov2022

Într-un nou interviu pentru Arte Concert, solistul Behemoth, Adam Nergal Darski a vorbit despre fenomenul Cancel Culture. Apariția acestei mișcări în rețelele de socializare, a făcut mai dificil pentru noii artiști să fie creativi. De aceea a devenit aproape imposibil să iasă în evidență într-un domeniu deja aglomerat.

Nergal a spus : „De multe ori în aceste zile, sunt doar confuz. Pur și simplu nu pot ajunge din urmă. Acum sunt o nouă generație și sunt confuz. Dacă as fi copil, nu mi-ar plăcea să fiu în situația să înființez o trupă în zilele noastre. Știind prin ce-am trecut și de ce este nevoie pentru a te menține în zilele noastre, pentru a ieși în evidență. Nu m-aș apuca să formez o nouă trupă necunoscută în zilele noastre. Niciodată. În ziua de azi nici măcar nu poți lua atitudine, pentru că te vor interzice imediat. Începe să înjuri, să faci opinii politice , să spui ce îți place cu adevărat, ce nu-ți place și imediat te vor anula.”

„Voi pune întrebarea aceea și veți răspunde singuri, toți cei de acolo”, a continuat el. „Imaginați-vă că în anii ’60 și ’70, când au început toți clasicii – vorbesc de Elvis Presley, Janis Joplin, The Who, Miles Davis, The Doors, The Beatles – imaginați-vă că existau smartphone-uri. Interzis. Fără carieră. Arestat — pentru orice. Niciunul dintre ei nu ar fi supraviețuit o săptămână.”

„Deci aproape că nu mai este importantă muzica; ci formatul. Conținutul. Cum să mă aștept la un copil oarecare să proceseze un videoclip de opt minute, cu atenție când se obișnuiesc să vizioneze 15 secunde pe TikTok sau Instagram. Derularea este de doar 15 secunde… 15 secunde – acestea sunt noile standarde la care ne raportăm.”

„Știu că sună foarte acuzator, dar știu despre ce vorbesc, pentru că am și eu acele simptome”, a recunoscut Nergal. „Dau click pe ceva și imediat schimb, sau sunt plictisit, plictisit, plictisit… Este narcotic. Este un drog.”

„Vorbesc într-adevăr dintr-o perspectivă dintre ciocan și nicovală, în care mă aflu. Sunt conștient de asta, dar apoi, în același timp, sunt o victimă a fenomenului. Îmi place să spun că sunt un om analog într-o lume digitală. Și încă nu mi-am dat seama cum să o fac într-un mod sănătos, din păcate.”

Interviul în întregime poate fi urmărit mai jos.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*