Ghost câștigă American Music Award 2022 pentru „Albumul rock preferat” cu Impera

Ghost band may 2022
Ghost band may 2022

Impera de la Ghost a câștigat primul său American Music Award la noua categorie Favorite Rock Album. Aclamat de critici, în fruntea topurilor, Impera a depășit concurența formidabilă din partea trupelor Coldplay, Imagine Dragons, Machine Gun Kelly și Red Hot Chili Peppers, câștiga\nd votul.

 Câștigătorii American Music Award sunt votați de fani. Nominalizații din 37 de categorii, au fost selectați pe baza interacțiunilor fanilor prin intermediul topurilor Billboard. Scorul final depinde și de streaming, vânzări de albume și melodii, difuzare la radio și încasări în turnee. Acestea au fost urmărite de Billboard și Luminate, acoperind perioada de eligibilitate din 24 septembrie 2021 până pe 22 septembrie 2022.

Incluzând piesa numărul 1 de la Rock Radio Call Me Little Sunshine – recent nominalizată ca Best Metal Performance Grammy – și Hunter’s Moon (coloana sonoră de la final credits a filmului Halloween Kills) precum și Spillways în plină ascensiune, Impera a fost lansat pe 11 martie 2022 prin Loma Vista Recordings. Aclamat de Rolling Stone drept „un album rock and roll evadator”, Impera „a cucerit rock-ul, metalul și topurile” ( Los Angeles Times).

Impera a intrat în Billboard 200  direct pe locul 2. De asemenea, a debutat pe locul 1 într-o serie de topuri ale albumelor din SUA. Produs de Klas Åhlund și mixat de Andy Wallace, Impera pune cel mai actual subiect abordat de Ghost până acum pe un fundal melodic hipnotic și plin de culoare. Lansarea a fost susținută de „spectacolul euforic” (Rolling Stone) al turneului cu peste 70 de concerte Imperatour

American Music Awards 2022  avut loc duminică, 20 noiembrie, la Microsoft Theatre din Los Angeles, California.

Impera a vândut 70.000 de albume în SUA, în prima sa săptămână de la lansare. Acesta a marcat al treilea album din top 10  și al cincilea set de top 40 pentru grupul suedez. S-a situat pe poziția nr. 1 în Germania și Suedia, pe locul 2 în Marea Britanie, Țările de Jos, Belgia și Norvegia. A ajuns pe locul 3 în Australia, pe locul 5 în Franța și Irlanda și pe locul 20 în Italia.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*