
Interviu realizat de Tolea Postovei
Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut este o apariție surprinzătoare în peisajul rock românesc atrăgând atenția atât prin numele original al trupei și al pieselor, dar și prin post-rock-ul abordat cu energie pe care aceștia îl cântă. Mai mult, trupa va lansa toamna aceasta și un prim material Full-Length intitulat „S-a Rezolvat. Nu Se Poate.”, care va fi urmat de un turneu național și pe care îl așteptăm cu interes!
Și pentru ca Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut va fi trupa care va deschide festivalul Top T Buzău, o misiune grea, dar provocatoare, i-am pus câteva întrebări lui Vlad Enescu, buzoian de-al nostru.
Cum și când ați auzit de Top T? Ați fost prezenți la festivalul Top T? Aveți vreo amintire anume?
Am auzit de festivalul Top T în timpul liceului, locuind în Buzău, de la niște colegi de clasă. Am fost la două ediții și mi-a plăcut!
Ce credeți că înseamnă Top T în istoria sau evoluția scenei rock din România? Aveți ceva să transmiteți publicului sau organizatorilor?
Top T este clar unul dintre cele mai longevive festivaluri din țară, rămânând de veghe asupra scenei rock și în vremuri în care în restul țării nu se întâmpla nimic. Ne bucurăm că face cineva treabă în țara asta!
Cum ați vedea un format nou al festivalului Top T din 2018 ?
Ideal ar fi ca festivalul Top T să atragă suficientă atenție cât să poată fi organizat în piața centrală a orașului, asemenea festivalului ARTmania de la Sibiu. În acest caz, sunt sigur că mult mai multe trupe ar fi interesate să vină să cânte, și mai mulți plătitori de bilet s-ar afișa la locul faptei.
Cum apreciati scena rock din România? Ce nume vi se par atractive momentan pe scena rock autohtona?
Scena rock din România este o comunitate de oameni care fac treabă, și mi se pare absolut esențial ca o țară care ține la aportul ei cultural să își hrănească underground-ul, că cine știe când mai apare câte un Agent Fresco din sumedenia de trupe mici care nu primesc apă la scenă! Iar printre trupele care ne plac nouă din scena rock – cu unele dintre acestea am avut plăcerea să și cântăm – vom începe cu sfânta treime, Pinholes, Fluturi pe Asfalt, Nava Mamă (fără ca ei să paveze drumul post-rock în țară nu credem că am fi ajuns nici noi prea departe), Fjord, The Dignity Complex, Hteththemeth, Breathelast, Grey Matters, NoruNegru, Jinxy von Ders, șamd.
Ce părere aveți despre trupele „tribute” și despre concertele unde nu se plătește bilet?
Personal, mi se pare că trupele tribute sunt o soluție din ce în ce mai obosită de a te asigura că vin oameni la concertele tale. Cuplate cu festivalurile gratis la care cântă, un observator extern ar putea deduce că lipsa de creativitate domnește neostenit asupra lumii muzicale românești.
Ce nu știm despre AFLMȘMP?
Numele trupei a pornit din încercarea lui Vlad de a parodia trupele de post-rock din afară, muzicalitățile venind pe parcurs.
Lasă un comentariu