FuzzBall Stoner Fest va avea loc la Fusion Arena in octombrie!

Rockeri, stoneri, sataniști, posedați, deposedați, hipioți, metaliști, bicicliști, tricilopi, fani Fuego, bikeri bătrâni, pirați, pancări, punk posers, boschetari celebri, bețivi, boemi, jurnaliști, vampiri, grungettes, fantome, vamaioți, poete de la SNSPA, liber-schimbiști, atei, tei, creștin-ortodocși, musulmani hinduadventiști, soră-ta din Italia, bandiți, potlogari, vânzători de vise, preafericiți, tu, da, TU!

Stoner Rock Romania are onoarea și ocazia extraordinară să te invite la prima ediție a primului bal de stoner din istoria comunității noastre! FuzzBall Stonerfest!

Avem de toate! Riffuri masive, bere, muscle cars(poze pe telefon), anii ’70 cu dorința de a fi trăit atunci și explorările psihedelice ale cosmosului, amplificatoare și demonologie, lumânări, deșertul Californian de prin anii ’90, mult, mult fuzz, și în sfârșit uită-ne aici, încercând să facem auzit ce nu e numai un subgen de rock, ci un stil de viață. Ne dorim ca inițiativa noastră să aducă o susținere substanțială comunității de fani ai genului, ne dorim să promovăm trupele care sunt tangente cu scena stoner, ne dorim să bem o bere, să dăm din cap indefinit pe ritmuri heavy și din tot corpul pe groove-uri trippy și în general să ne simțim bine.

Așa că două zile o vom ține la volum semnificativ intens, începând cu

Vineri, 3 octombrie:
Pentru un debut de festival stoner îți prezetăm un debut extraordinar ce promite să onoreze și să ducă mai departe valorile și spiritul rock-ului heavy. Daniel, Vlad și Irina sunt No Quarter, un trio de liceeni din Constanța, crescuți cu muzică retro si amplificatoare încinse, hotărâți să mențină un sunet pe cât se poate de fresh, aducând în același timp tribut la altarul riffurilor marca BLACK SABBATH, Witchfinder General, early Judas Priest

Wooldozer
sunt patru prieteni din patru coțuri diferite ale țării care s-au întâlnit în București cu un singur scop – de a face muzică. Wooldozer a luat foc ca o idee între colegi muzicieni de a cânta de dragul riff-urilor, pentru prieteni, pentru distracție, pentru o bere și timp liber petrecut spiritual cum trebuie. Deoarece suntem pasionați de mult timp de acest subgen al rock-ului, ciudat și heavy, îmbibat cu alcool și afumat până la obscur, cu rădăcini în blues și hard rock-ul anilor 70, plin de fuzz și cunoscut mai apoi sub apelativul de stoner rock, am hotărât să închegăm jam-uri instrumentale ce ne-au dus mai departe decât am fi sperat, făcând din Wooldozer o trupă care e dedicată acum spre a transmite celor din jurul nostru ce se întâmplă când atingi ce ne leagă de fapt pe toți înăuntru, sentimentul organic, analogic și universal al muzicii și ritmului.
Acele jam-uri s-au materializat în aprilie 2014 în primul nostru efort muzical, lansat sub formă de EP de 4 piese, intitulat “First Dig (the demos)”. Pentru că sunetului îi este menit să călătorească, noi ne vom face datoria să cântăm îndeajuns de tare și de puternic încăt să vă ducă oriunde aveți nevoie să fiți, pasageri împreună cu noi în călătoria noastră sonică.

Tragic
s-a format în anul 2007 având ca membri pe Alexandru Ungureanu (voce), Octavian Trică (chitară), Adrian Iosif (bas), Augustin Pitică (tobe). Formația s-a integrat cu adevărat în scena underground românească într-o formulă finală și bine sudată la începutul anului 2010, având o activitate concertistică intensă în București, onorând fiecare invitație venită din țară dar și de peste hotare, la 3 festivaluri open air în Bulgaria. Tragic abordează o combinație de stoner, doom, psychedelic, alternative metal dar o descriere mai simplă și mai concretă ar fi “tragic metal”. Primul lor material discografic a fost lansat pe 6 aprilie 2014, intitulat “Cronos”.

Methadone Skies
a fost înființată în martie 2009, când un trio de prieteni au început să descopere dragostea lor pentru muzică. Deși la început au încercat să se încadreze într-o abordare și un stil muzical specific, și-au dat repede seama că trebuie să înceapă să schimbe dinamica fără a se limita la un stereotip.
După aproape un an, trupa a înregistrat primul lor album numit “Explosions Of The Sun”, care a fost lansat în septembrie 2010. În aceeași lună, după un eveniment norocos, Wehry s-a alaturat trupei, la chitară. Așa că au decis să lase totul în urmă și să încerce să scrie muzică care să reflecte noua chimie a trupei, păstrând aceeași deschidere față de muzică. În prezent, materialul variază de la psychedelic, progresiv, la doom, pop și shoegaze, păstrând în comun doar dragostea pentru muzică. În 2012, trupa a lansat al doilea album intitulat “Enter The Void”.

Headlinerii serii:

1000mods
este o trupă de psihedelic /heavy rock de la Chiliomodi, Grecia. Ei s-au format în vara anului 2006, iar de atunci au susținut peste 150 de spectacole live, împărțind scena cu trupe ca Graveyard, Brant Bjork, Colour Haze, Karma to Burn și multe altele. Sunt cunoscuți pentru afinitățile lor pentru echipament de vintage, sunet analog puternic și heavy și spectacole .

În octombrie 2010, atotputernicul Billy Anderson a vizitat Grecia în scopul de a produce albumul de debut al trupei, în timp ce Malleus Rock Art Lab a avut grijă de copertă.
„Super Van Vacation” s-a născut. Pentru a promova albumul lor de debut au cântat în 40 spectacole în 15 de țări din Europa, inclusiv festivaluri cum ar fi Desertfest, Up In Smoke 3, Rockwave și Lake of Fire.

Dupa doua turnee europene de succes, trupa era gata să treacă la muncă din nou. Experiențele și creșterea lor a deschis calea pentru albumul lor viitor, „Vultures” care a fost lansat pe 30 mai 2014.

Sâmbătă, 4 octombrie:
Mice on the Run
sunt trupa ce va deschide cea de-a doua zi de festival într-un stil inedit și mai puțin întâlnit pe plaja muzicală românească, având un sound contemporan cu influențe Funk, Jazz, Rock Psihedelic ce vă capteaza prin melodicitate și creativitate. Membrii formației reușesc sa creeze o atmosferă vibrantă, impresionând mai ales prin improvizație.

Keeng Ra’at
este o trupă bucureșteană de jam improvizational. Reprezentațiile live sunt piese compuse pe loc, mereu noi, născute din schimbul de energii ce are loc între membrii trupei atât pe scenă, cât și între aceștia și public. Stilul muzical fluctuează între stoner, punk, psychedelic, noise și sludge, imprevizibil, dar în general neîndepartându-se prea mult de zona stonerului bazat pe jam.

No One Cares
No One Cares reprezintă un proiect ce există de 3 ani de zile. Din formula originală au mai rămas doar tobosarul Eusebiu Rusu și chitaristul Alin Dumitru. Formația s-a numit inițial Addendum și a avut câteva apariții prin cluburile din București. După multe cover-uri și jam session-uri au hotărât să treacă pe curat compozițiile la care lucraseră. La sfârșitul lunii decembrie ’12, băieții s-au întâlnit cu Andrei Lescae și a fost clar că el ar trebui să se alăture grupului ca basist. Astfel, dinamica trupei a fost stabilită.
Hotărâți să cânte ceva în stilul hard-core, jam session-urile și melodiile au început să aibă o tentă tot mai pronunțată de stoner/metal. Cum toți membrii formației erau ascultători de gen, s-au concentrat din ce în ce mai mult pe latura stoner-rock ca o direcție generală pentru compozițiile lor viitoare. Și după o perioadă scurtă de timp de căutare de sine, No One Cares a fost fondată.
 
Nomega
Formată la sfârșitul anului 2010, în Timișoara, România, Nomega se străduiește să cânte un amalgam heavy de stoner rock, sludge și rock psihedelic, bine condimentat cu sunete hipnotice și zgomot. Deviind de la drumul bine pavat la care mulți muzicieni iau parte, abordarea trupei este una mai puțin axată pe structură și compoziție, dar mai mult pe improvizație. Seturile live nu sunt niciodată la fel, cântecele pot lua diferite forme, în funcție de împrejurimi, starea de spirit și de public.

Cât timp ce formula originală a constat din Seba la tobe și Zan la bas, ei și-au deschis brațele primului chitarist al trupei, Darius, care a adăugat un aport semnificativ atmosferei cu melodiile sale incredibil de spontane și sunete fantomatice drone. Nu după mult timp, George a fost primit la bord, și cu riff-urile sale grele sunetul Nomega a devenit mai concentrat, cizelat și complex, ceea ce duce la o chimie foarte puternică a trupei. Albumul de debut al trupei este lansat în iunie 2012, “Deimos”, deși o primă incursiune în muzica înregistrată a trupei este split-ul cu Prisma Circus din 2010. Mai târziu în august formația lansează “Live at Padina”, un album înregistrat la festivalul eponim ce se desfășoară anual în munții Bucegi.  Între timp Zan a fost înlocuit de  Bruno la bass, iar călătoria zgomotoasă continuă.

Headlinerii serii:
LOWBAU
Formația Lowbau, înființată în 2006 în Viena, Austria, oferă o abordare proaspătă și agresivă asupra genului metal aducând laolaltă influențe variate, de la vocea aspră și agresivă, acorduri de blues și southern rock, chitară slide si dobro, până la celălalt capăt al spectrului muzical, încorporând sonorități de stoner rock, ritmuri galopante de thrash și chiar riff-uri apăsate de sludge metal. Trupa este formată din cinci membri: Guy la voce, Bea la tobe, Roli la bass, Frank la chitară și Wolfgang la chitară și voce. Lowbau a lansat un demo, denumit simplu „The EP” în 2009, urmat de albumul „A Darker Shade of Blues” în primăvăra anului trecut. În 2013 au cântat alături de formații celebre, printre care Eyehategod, Grand Magus, Enforcer si Angel Witch. Sloganul lor este ”Keep Going!” și se pare că funcționează.

Și da, vom avea și afterparty, spectrul muzical fiind la fel de heavy, păstrând atmosfera tematică cu toate ingredientele stoner-ului nostru preferat.  Nu rata acest prim festival de stoner bucureștean complet independent, vino să bem o bere și să ne bucurăm ca între iubitori ai muzicilor grele.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*