Goodbye To Gravity, Crimena, Mindcage Escape/26.04.15, Club Colectiv, Bucuresti

774 vizualizări

26 aprilie a însemnat o zi specială pentru fanii din București ai formației GOODBYE TO GRAVITY. Aceasta a susținut primul concert pe 2015 în Capitală și a prezentat publicului melodii nou-nouțe de pe viitorul material discografic.

Alături de GTG s-au aflat cei de la Crimena și de la Mindcage Escape, în calitate de invitați speciali.

Spectacolul a început punctual, la ora 20:00 iar prima trupă care a urcat pe scenă a fost Mindcage Escape, întemeiată în 2012 în București. Genul preferat de grup reprezintă un amestec între sonorități metal în care predomină însă „idiomul” progresiv.

Deși formația nu are o experiență scenică foarte vastă, concertul a fost reușit din toate punctele de vedere. Sunetul foarte bun a făcut pereche frumoasă cu atitudinea scenică dinamică și cu orchestrația complexă.

Au putut fi ascultate piese ca „Mindcage Escape”, „Bitter Celebration”, „Regret”, „Crash & Burn”, „Straitjacket” și „Shadowboxing Chrysalis”. Chiar dacă predilecția pentru compoziții sofisticate este ceva lăudabil, pe viitor ne-ar plăcea să auzim creații mai „catchy” și mai variate venite din direcția Mindcage Escape.

Reacția publicului a fost entuziastă, ceea ce a arătat că, dacă se țin de treabă, pe trupeți îi așteaptă un viitor frumos în industrie. Oamenii prezenți la eveniment au cerut insistent un bis, ceea ce a făcut ca trupeții să revină pe scenă pentru a interpreta încă o piesă.

Crimena, un nume deja consacrat pe scena metal românească, a urmat după Mindcage Escape și a făcut ca acul de pe tensiometru să sară peste măsură de sus, dând frâu liber unui flux de nebunie.

Discursul scenic îndrăzneț și chiar ireverențios pe alocuri a fost pe gustul fanilor care au chicotit la fiecare poantă rostită de solist. Chimia dintre componeți este excepțională, lucru care creează o apropiere specială de public, dar și o atmosferă numai bună pentru un metal turbat, violent și groovy.

S-au auzit melodii precum „Quemadero”, „Panseluța”, „Escape”, „Taphos”, „Pastila”, „Nisip”, „We Are”, „Sanity”, „Limbo” și „Mutawwa”. Grupul a oferit și un bis consistent la insistențele melomanilor care nu se mai săturau de energia debordantă a Crimenei.

Au urmat vedetele serii, Goodbye To Gravity, care, încă de dinainte de începerea concertului, au arătat ce înseamnă să fii cu adevărat profesionist. Crew-ul tehnic al grupului a instalat cu atenție backdrop-ul și decorațiunile, aranjând scena în așa fel încât aceasta să poarte marca GTG.

Când totul arăta impecabil, a început și intro-ul pe ale cărui acorduri au urcat pe scenă muzicienii, pregătiți pentru un spectacol de zile mari. Artiștii și-au salutat fanii și au dat startul show-ului cu melodia „Waking Up”.

Soundwall-ul creat live de Goodbye To Gravity este masiv și electrizant, așa cum șade bine unei trupe de metal modern. Toate instrumentele s-au auzit ireproșabil iar prestația scenică a fost fără pată.

Au putut fi audiate în premieră piese de pe noul album, printre care „Atonement”, ”Shadow Puppets” și „Heed The Call”, trei melodii care confirmă direcția mai dură despre care a vorbit liderul Alex Pascu (bas) într-un interviu recent cu Maximum Rock Magazin. Cântecele s-au bucurat de reacții furtunoase din partea fanilor, ceea ce arată că formația este pe drumul cel bun cu discul.

S-au auzit însă și bucăți consacrate ca „I Won’t Wait”, „Unusual Suspects”, „Vanishing Point”, „These Chains”, dar și cover-ul Iron Maiden „The Evil That Men Do”. La bis, formația a reluat „Heed The Call”, una dintre compozițiile noi. Mai mult, în timpul concertului, echipa video a trupei a filmat o parte din prestație iar imaginile vor fi incluse într-un nou videoclip.

Evenimentul de pe 26 aprilie 2015 a fost un succes deoarece formațiile românești implicate au dat dovadă de profesionalism maxim, au venit la timp probe și s-au încadrat fără probleme în orar. Mai mult, prestațiile tuturor celor 3 grupuri s-au ridicat la cele mai înalte standarde și au fost exemplare.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce aduce nou viitorul pentru aceste grupuri!

GOODBYE TO GRAVITY
CRIMENA
MINDCAGE ESCAPE

Foto: Cătălin Ilniţchi


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*