Arch Enemy, Krepuskul, Goodbye To Gravity / 23.05.2014, Turbohalle Bucuresti

347 vizualizări

Autor: Kuki – Colaborator MR

ARCH ENEMY la Bucuresti nu a insemnat doar un simplu concert metal, ci si un examen pentru Alissa White-Gluz in fata publicului care nu vede cu ochi buni schimbarile de componenta, cu atat mai mult cele in care subiectul este vocea trupei.

Evenimentul nu a fost lipsit de surprize si emotii pentru organizatori. La putin timp dupa ce a fost anuntat oficial concertul din Romania a venit un anunt soc: Angela, vocea inconfundabila Arch Enemy, a decis sa paraseasca formatia dupa aproape 15 ani in care a fost nu numai frontman, ci si manager de trupa, locul acesteia urmand sa fie preluat de catre Alissa, cunoscuta pentru activitatea ei alaturi de canadienii de la The Agonist.

Nici ziua concertului nu a fost lipsita de evenimente neprevazute: desi concertul de la Bucuresti a dat startul turneului de promovare al noului album “War Eternal”, aceasta a inceput cu emotii si mult stres deoarece drumul de la Frankfurt la Bucuresti a fost facut in 50 de ore din cauza a doua accidente. Astfel ca trupa a ajuns la Turbohalle in ultima clipa, la ora 18.30. Programul a fost rapid modificat iar publicul prezent a fost informat despre problemele aparute si rugat sa astepte… in compania unei beri reci.

Pentru a incinge atmosfera au fost alese doua formatii autohtone: bucurestenii de la Goodbye To Gravity si ardelenii de la Krepuskul. O alegere foarte buna tinand cont atat de experienta pe care o au aceste doua formatii, cat si de prestatia pe care au din cadrul cadru acestui eveniment.

Goodbye To Gravity a avut onoarea de a deschide “ostilitatile” si a avut un feedback extraordinar din partea publicului. Chiar daca stilul muzical nu este 100% mulat pe sonoritatile suedezilor, metalul modern pe care Alex Pascu & co il presteaza a condimentat excelent programul serii.

Dupa o scurta pauza , a venit randul celor de la Krepuskul. Andu (voce, bas) a dovedit inca o data ca este o piesa de rezistenta in trupa – stie sa comunice cu publicul si sa-l tina in priza. Experienta ardelenilor in concertele si turneele externe si-a spus cuvantul iar trupa merita toate felicitarile .

Arch Enemy a dovedit ca este o masinarie care stie cu ce se mananca un concert, iar Alissa s-a achitat exemplar de sarcina ei la primul concert din cadrul acestui turneu. Fanii Arch Enemy care nu ii dadeau nicio sansa noii venite (chiar inainte de a o asculta si vedea live!) vor intelege acum ca zarurile au fost aruncate: Angela este trecut, face parte din istoria trupei, iar Alissa este de acum viitorul formatiei. A fost o schimbare gandita pana in cele mai mici detalii de catre managementul trupei, condus chiar de catre Angela si se pare ca este o decizie excelenta.


Foto: FaceBook Arch Enemy

Chiar daca ne-am fi dorit ca acest concert sa nu se mai termine, fiecare inceput are si un sfarsit, asa ca nu ne ramane decat sa ne bucuram de seara petrecuta in compania suedezilor si sa speram ca ii vom revedea cat de curand la Bucuresti.

Setlist Arch Enemy, 23 mai, Turbohalle – Bucuresti:

01. Tempore Nihil Sanat / Intro (War Eternal 2014 + Wages of Sin 2001)
02. Enemy Within (Wages of Sin – 2001)
03. War Eternal (War Eternal – 2014)
04. Ravenous (Wages of Sin – 2001)
05. Revolution Begins (Rise of the Tyrant – 2007)
06. My Apocalypse (Doomsday Machine – 2005)
07. Bloodstainded Cross (Khaos Legions – 2011)
– Drum Solo –
08. Under Black Flags We March (Khaos Legions – 2011)
09. The Day You Died (Rise of the Tyrant – 2007)
10. Dead Eyes See No Future (Anthems of Rebellion – 2003)
11. As The Pages Burn (War Eternal – 2014)
12. No Gods, No Masters (Khaos Legions – 2011)
– Guitar Solos Nick Corde / Michael Amott –
13. Dead Bury Their Dead (Wages of Sin – 2001)
14. We Will Rise (Anthems of Rebellion – 2003)
Encore
15. Yesterday Is Dead And Gone (Khaos Legions – 2011)
16. Blood On Your Hands (Rise of the Tyrant – 2007)
17. Snowbound (Wages of Sin – 2001)
18. Nemesis + Fields of Desolation Outro (Doomsday Machine 2005 + Black Earth 1996)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*