Gothic aniversează 30 de ani de existență printr-un spectacol special

Gothic 10 feb Banner

Vineri, 10 februarie, formația Gothic aniversează 30 de ani de existență, în cadrul unui eveniment cu invitați speciali și surprize, în clubul The Pub – Universitate, începând cu orele 19.00 . În deschidere va evolua trupa bucureșteană Necrotic Abyss.
Biletele pentru acest eveniment special se pot achiziționa online de pe AmBilet.ro. Locurile sunt limitate și se vor aloca în ziua evenimentului în funcție de sosirea în locație.

Gothic este una dintre trupele de referință pentru muzica metal din România. Deja activând de peste 29 de ani, trupa a prestat în peste 500 de concerte atât în țară cât și în străinătate.  Trupa s-a făcut remarcată încă de la începuturi, fiind premiată la majoritatea festivalurilor rock din țară. 

Albumul de debut, Touch of eternity (1998), a fost unul dintre cele mai bine vândute în România în anii 90. Piese ca Anguish, Regrets și Memorial Winter au devenit adevărate hituri. Celebra publicație germană Metal Hammer a acordat nota 9 (din 10) acestui album.

Liderul formației, Petruț Alin a mutat trupa în Belgia în perioada 2000-2004. Albumul In Blood We Trust (sub titulatura Innerfire) a fost lansat în 2004 la casa de discuri belgiană Painkiller Records.

Revenit în România în 2005, Petruț Alin, alături de `Taly`Csaba Talpai, refac trupa Gothic. Au urmat mai multe schimbări de componență și nenumărate concerte în România și alte țări.  Trupa finalizează un nou album de studio, Expect the worst, produs la studioul Consonance din Timișoara, lansat în ianuarie 2012.

Anul 2012 mai scrie un capitol important din istoria trupei. Gothic câștigă concursul WACKEN METAL BATTLE. Au concertat cu succes la Wacken Open Air, cel mai mare festival de rock din lume. În 2017, Gothic finalizează un nou album, Demons. Materialul a fost lansat în luna ianuarie a acelui an. A urmat un turneu de lansare de mare succes. În ianuarie 2017, formatia Gothic este invitată la festivalul Saa`rang din India. Gothic este una dintre puținele trupe românești care a ajuns pe acele meleaguri.

În 2023, Gothic preconizează lansarea unui nou album, pentru care s-au demarat deja înregistrările. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*