Grimus, I’m The Trip/23.10.2014, Club Control, Bucuresti

301 vizualizări

23 octombrie 2014 a insemnat GRIMUS si I’m The Trip in Club Control din Bucuresti. In ciuda faptului ca evenimentul a avut loc intr-o zi de joi, fanii s-au mobilizat si s-au prezentat in numar mare la venue.

Ce e drept, mereu este o placere sa vezi Grimus live, mai ales ca trupetii nu au mai fost prin capitala de ceva timp, iar admiratorii grupului clujean abia asteptau ocazia sa se intalneasca din nou cu idolii lor.

In jurul orei 23, a urcat pe scena, in calitate de opening-act, formatia sibiana I’m The Trip care, in momentul de fata, se bucura de un „boom” meritat de popularitate. Anul acesta, trupa a castigat locul I la „Maximum Rock – Suport pentru Underground” si a avut parte de multe concerte reusite.

Desi din punct de vedere al genului abordat, sibienii nu au foarte multe in comun cu Grimus, show-ul „personal” si nivelul ridicat de implicare in actul live au contribuit la impresia placuta pe care a lasat-o grupul.

Ca stil, I’m The Trip amesteca influente din zona alternative, cu predilectie grunge si punk, cu elemente de rock’n’roll si, pe alocuri, chiar si niste stoner. Desi combinatia este laudabila si prezinta mare potential, poate fi observata o lipsa de coerenta compozitionala a pieselor, care, cateodata, nu au o desfasurare armonioasa, pierzandu-se in detalii, sau ratand punctul culminant.

Acest aspect, insa, poate fi lesne imbunatatit tocmai pentru ca formatia pare sa aiba dorinta si devotamentul necesare pentru a ajunge cat mai sus. De apreciat coverurile mai putin auzite pe la noi, ca „Make It Wit Chu”, de la Queens of the Stone Age, sau medley-ul Billy Idol, cu extra-punk adaugat.

Show-ul I’m The Trip a fost unul foarte bun, tocmai pentru ca formatia are o energie scenica aparte iar chimia dintre membrii ei se simte, si este una pozitiva.

Seara, insa, le apartinea clar celor de la Grimus. Fanii nerabdatori dar dedicati au asteptat emotionati prestatia grupului clujean, care a urcat pe scena putin inainte ca orologiul sa bata ora 00:00. In ciuda orei tarzii, si a zilei „nefericite”  – joi, acest „purgatoriu” al saptamanii – ceea ce s-a intamplat in Club Control a echivalat cu o revolutie.

Plini de viata, modesti si cu foarte mult bun-simt, membrii formatiei le-au multumit spectatorilor pentru ca i-au asteptat si au promis un show de exceptie. Acesta a inceput cu proiectia celui mai nou videoclip Grimus, „Pale Hands”, montat chiar de basistul trupei, Titus Vadan. Putem spune cu mana pe inima ca Titus a facut o treaba excelenta, si va invitam sa vizionati materialul mai jos.

Dupa aceea, s-au dezlantuit stihiile sonice! De o energie debordanta, emanand carisma si scotand nota impecabila dupa nota impecabila, Grimus a aratat, inca o data, de ce e una dintre cele mai iubite si recunoscute formatii romanesti de rock. Sunetul ireprosabil, prestatia fara greseala, prezenta scenica, precum si originalitatea compozitionala, fac din acest grup un stalp al miscarii alternative locale.

S-au auzit piese ca „High”, „In Your Eyes”, „Priveste-ma”, „In a Glimpse”, „Weird Disco”, „Haze”, „Pale Hands”, „The Hell I’m In” si multe altele. Este imbucurator ca noul disc al trupei, „Emergence„, este atat de „cantabil” live iar piesele ce se regasesc pe acesta au parte de o reactie imediata de recunoastere din partea publicului.

Desigur ca nu au lipsit momentele in care Bogdan, solistul trupei, a cantat din mijlocul fanilor, sau de pe barul din Control, implicandu-i in show pana si pe cei mai reticenti si „indepartati” dintre spectatori. Proiectiile cu care trupa isi „decoreaza” vizual show-ul live au si ele un farmec aparte, creand o atmosfera specifica, intensa, care ii ajuta pe fani sa se transpuna mult mai usor in starea necesara pentru savurarea pieselor Grimus.

Dupa un bis mult cerut, compus din doua piese, formatia a parasit scena in uralele publicului, care voia mai mult, desi era trecut de ora 1 dimineata, si pe fiecare il astepta o zi de vineri la job.

O trupa buna se „arata”, pana la urma, si prin „sacrificiile” pe care le fac fanii pentru ea si este chiar mare scofala ca, intr-o metropola destul de blazata ca Bucurestiul, unde cotidianul are putere mai mare de a devora suflete, oamenii au ales sa daruiasca o noapte din viata lor muzicii si unor muzicieni care si-au oferit toata viata „mestesugului” lor prea putin apreciat in cultura noastra, dominata de produse perisabile si deseori oarba la valoarea adevarata.

Felicitari Grimus pentru un spectacol excelent!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*