Hteththemeth reprezintă România în Finala Internaţională Wacken Metal Battle

Hteththemeth

Joi 23 iunie 2016 s-a desfăşurat la Sibiu a opta ediţie a finalei concursului Wacken Metal Battle România. În urma jurizării, formaţia braşoveană Hteththemeth a fost desemnată câştigătoare şi va reprezenta ţara noastra în finala internaţională din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.

Finala Naţională Wacken Metal Battle România 2016 a fost o experienţă neuman de faină pentru noi. Ne-am simţit fantastic, publicul ne-a transmis cea mai faină energie posibilă şi vrem să le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi şi au susţinut un eveniment excelent. Vrem să felicitam toate celelalte trupe participante în concurs, atât în finală, cât şi în semifinale, au fost extraordinare! Suntem fericiţi că vom reprezenta metalul din România la Wacken Metal Battle şi suntem totodată conştienti că avem o mare responsabilitate – să răsplătim încrederea pe care publicul şi juriul au investit-o în noi” a declarat Lao Kreegan, vocalistul formaţiei.

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena muzicală românească, cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal abundent la elemente avantgarde şi progressive, cochetând cu elemente ambientale şi gothic, ajungând până la blues şi bossa nova. Peisajul este întregit de un spectacol teatral unic, trupa reuşind live, de fiecare dată, să creioneze conceptual un peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline. În 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi văzut ca un scenariu al unei vieţi pline de visare, sau ca o coloană sonoră a unui film imaginar.

Juriul finalei a fost compus din Doru Cătălin – director festival Dark Bombastic Evening, Cosmin Nechita – vioară Haggard, Tiron Costin – Iconic Logos şi Bela Szemcsuk – Wacken Metal Battle România. Publicul a putut vota, fiind considerat un membru al juriului.

Evenimentul a fost transmis live pe internet şi a fost urmarit de 5836 de persoane din 10 ţări: România, Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia, SUA, Bulgaria, Spania, Austria şi Franţa.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*