Ian Anderson, fondatorul legendarei trupe Jethro Tull, este fan al mâncării indiene. Citeşte recomandările lui!

554 vizualizări

S-au scris multe de-a lungul timpului despre solistul formaţiei JETHRO TULLşi despre faptul că acesta este un flautist de excepţie şi un chitarist extrem de talentat, dar cel mai probabil nu multă lume ştie de pasiunea lui pentru bucătăria indiană. Fiind întrebat mereu de către prieteni şi fani despre cele mai bune preparate indiene, Ian a decis să îşi împărtăşească recomandările cu lumea întreagă.

Anderson îşi datorează dragostea pentru mâncarea indiană atât prieteniei cu celebrul maestru indian al flautului, Pandit Hariprasad Chaurasia, cât şi nenumăratelor excursii în India (prima sa incursiune în această ţară având loc în 1972), ajungând să fie considerat de către co-naţionalii săi un adevărat  guru al mâncării indiene.

În caz că preferaţi mâncarea vegetariană, cultura indiană este plină de inspiraţie, pe care o foloseşte inclusiv în preparatele sale. Recomandarea lui Ian pentru vegetarieni o reprezintă legumele, rădăcini şi alte delicatese gătite cu ierburi şi condimente alese special pentru a complementa paleta de gusturi. Un preparat drag lui îl reprezintă Thali vegetarian, ce îşi datorează numele însuşi platoului pe care este servit, permiţând celui care îl comandă să încerce mai multe selecţii de legume şi sosuri, pe care le poate combina după cum doreşte.

Pentru gurmanzii care vor să opteze pentru varianta mai puţin picantă a mâncării indiene, Ian recomandă pui, miel sau carne de vită şi peşte gătită în stil Tikka sau Tandoori, mărturisindu-se fan al reţetelor ce includ pui. Acestea merg de minune ca şi aperitive, alături de Samosa, un preparat triunghiular de foietaj, ce poate conţine atât carne, cât şi legume. Tot la aperitive, Ian recomandă pâinea Nan, gătită într-un cuptor special, care este perfectă pentru a fi înmuiată în diverse sosuri.

Pentru pasionaţii de gusturi extreme, carnea de porc gătită în stil Vindaloo sau puiul în stil Phal fac parte din recomandarile sale, alături de nişte orez cu sos curry. Totuşi, Ian menţionează faptul că, înainte de a comanda de la orice restaurant cu specific indian, trebuie să întrebaţi exact cât de picant este acel preparat, chiar dacă sunteţi familiari cu el, deoarece fiecare bucătar are propriul stil de a îl găti şi asezona. Iar în caz că preparatul este totuşi prea picant, mereu aveţi grijă să aveţi apă la îndemână şi nu băuturi alcoolice, deoarece acestea pot provoca mai mult rău în acea combinaţie.

Ian Anderson vine în România pe 19 februarie, când va concerta la Filarmonica Banatul din Timişoara. Nu rata ocazia să asculţi live hiturile care l-au facut cunoscut. Biletele se găsesc online pe Eventim.ro şi în magazinele partenere.

sursă: Comunicat de presă
sursă foto: teamrock.com


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*