Iggor Cavalera vorbește despre inspirația „tribală” de pe noul album Cavalera Conspiracy

Pe 17 noiembrie se deschide un nou capitol pentru frații Cavalera, concretizat în apariția unui nou material discografic – „Psychosis” – care va fi lansat prin intermediul casei de discuri Napalm Records.

Pe lângă detalii despre colaborarea cu Justin Broadrick de la trupa Godflesh, într-un interviu acordat recent pentru revista Maximum Rock, Iggor Cavalera vorbește despre inspirația sound-ului „tribal”, idee venită în timpul călătoriei din Africa:

Călătoria mea în Uganda a făcut parte dintr-o acțiune umanitară pusă la cale de o organizație din Londra pe nume „In Places Of War”, care are multe proiecte. Eu am fost implicat într-unul care are ca scop să ajute refugiații din Congo, Uganda și Africa de Est  să se apropie de muzică, iar implicarea mea a constat în a-i învața să producă muzică, am avut un workshop de tobe și, în plus, i-am inițiat în programul Ableton live. A fost extrem de interesant, iar acolo am înregistrat niște percuții și câteva alte chestii tribale pe care le-am pus pe acest nou album Cavalera Conspiracy”, a declarat Iggor pentru revista Maximum Rock.

Mai multe despre noul album „Psychosis” , dar și detalii interesante despre Iggor Cavalera, puteți citi în numărul viitor al revistei Maximum Rock, care va apărea curând.

Până atunci, puteți comanda oricând celelalte două numere disponibile pe http://maximumrock.ro/magazin/.

Luna trecută, Cavalera Conspiracy a lansat piesa „Insane”, pe care o puteți asculta mai jos.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*