Iris: „Lumea toata e un circ” reprezinta o paralela, o metafora a vietii cotidiene cu spectacolul de circ” (interviu)

1.745 vizualizări

„Lumea toată e un circ” reprezintă cel mai nou concept muzical Iris. Titlul show-ului este inspirat de albumul cu același nume, lansat în octombrie 2018. 

Primul concert din 2019 al trupei Iris va avea loc în club Quantic pe data de 8 februarie. Până atunci, haideți să vedem cum a fost creat acest concept și ce a însemnat pentru trupă să lucreze la un nou material în actuala componență.

Maximum Rock: Am înțeles că spectacolul din București este unul conceptual prin care vă doriți să implicați fanii, oferindu-le acestora oportunitatea de a selecta piesele din playlist-ul vostru. De ce ați ales această variantă?
Nelu Dumitrescu: Este foarte simplu. Vrem să fim și mai aproape de prietenii și susținătorii noștrii și în același timp să aflăm care sunt piesele cele mai apreciate de ei de pe noul disc și nu numai, așa încât i-am invitat să-și exprime opinia scriindu-ne pe Facebook, în mesaj privat.

Prin asta ce vrem noi să spunem este că IRIS suntem noi împreună cu publicul nostru fără de care nu am fi găsit puterea să ajungem aici astăzi, public pe care îl iubim și-l prețuim cum am făcut-o întotdeauna. Așa că ei, publicul IRIS vor alege melodiile pe care noi, trupa IRIS, le vom cânta și o vom face așa cum știm mai bine… ÎMPREUNĂ!

“Lumea toată e un circ” este cel mai nou concept muzical Iris, albumul având același nume. Ce v-a inspirat să creați acest concept?
Iris: Albumul este unul conceptual prin care exprimăm muzical sentimentele diverse pe care oamenii le simt și le trăiesc de-a lungul existenței lor. „Lumea toată e un circ” reprezintă o paralelă, o metaforă a vieții cotidiene cu spectacolul de circ.

Ce aduce nou acest concept formației Iris?
Nelu Dumitrescu: Regăsirea energiei formației din perioada de început. Muzica cu care formația și-a obișnuit fanii de-a lungul timpului, dar îmbrăcată într-un sound nou adus de actuala componență. Textele, cu greutate, care ating subiecte din zone diferite: social, filosofic și chiar de protest.

Ați lansat albumul în octombrie 2018. Cum a fost să lucrați la acest material în actuala componență?Nelu Dumitrescu: A fost o muncă grea, dar plăcută pentru că, chimia dintre noi este absolută, fiecare urmând un plan bine stabilit în prealabil, dar aducându-și aportul fiecare în mod individual. Albumul a fost compus și produs în mai puțin de zece luni, singura dificultate pentru noi fiind alegerea celor paisprezece noi piese, formația având foarte multe idei.

Care este primul lucru care vă vine în minte atunci când ascultați materialul “Lumea toată e un circ”?
Nelu Dumitrescu: Suntem mândrii de acest produs, este parte din noi, ne reprezintă și ne dorim să ascultați albumul la volum maxim pentru a simți energia și mesajul fiecărui cântec.

Începeți noul an în forță cu un prim show pe 8 februarie în București. Ce planuri aveți în continuare?
Nelu Dumitrescu: După concertul de la Quantic Club din 8 februarie vom continua cu un turneu de cluburi în toată țara, în paralel pregătind spectacolul de la Circul Metropolitan din București, eveniment special în care muzica IRIS se va împleti cu momente unice susținute de artiștii circului și nu nunai… Dar despre asta vom mai vorbi.

Până atunci nu uitați să alegeți piesele voastre preferate pentru concertul din 8 februarie – Quantic – București. Fanii și susținătorii IRIS se pot bucura de melodiile lor preferate atât de pe noul album, dar și din cele consacrate. Propunerile voastre sunt așteptate în mesaj privat pe pagina de facebook a trupei: https://www.facebook.com/trupairis/

La eveniment veți putea achiziționa tricouri, Cd-uri și Viniluri!

Biletele pot fi achiziționate online exclusiv de pe platforma AmBilet.ro, la următoarele prețuri:

40 lei – Presale (preț până joi, 7 februarie inclusiv)
50 lei – Acces General (în ziua evenimentului)

Mulțumim pentru timpul acordat! Ne vedem la concert pe 8 februarie în Club Quantic!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*