La un pahar de vorba cu Lori (Riot Monk) despre planurile de viitor ale trupei

987 vizualizări

Grungerii băimăreni de la Riot Monk au lansat recent un nou single intitulat „Riot Day”, piesă extrasă de pe viitorul album care este programat să apară pe „piață” în toamna acestui an.
Am stat la un pahar de vorbă cu Lori, basistul formației, pentru a descoperi care sunt planurile lor pe anul acesta.

Maximum Rock: Tocmai ați lansat “Riot Day”, piesă care a fost filmată în cadrul unui concert la Brașov. De ce ați ales această variantă de videoclip?
Lori: Da, „Riot Day” are deja o lună de când a fost lansată. Am fost invitați de către Dirty Shirt să cântăm împreună cu ei la Brașov și ne-am zis că ar fi cam cel mai bun moment pentru a filma clipul. Lume multă, lume faină, a fost oportunitatea perfectă pentru noi de a arăta cam cum e un concert Riot Monk și „Riot Day” surprinde foarte bine acest lucru.

Ce ați urmărit să transmiteți prin intermediul melodiei?
Rebeliune, dorința de a spune NU în fața unui status quo care îți spune ce să urmărești și ce e frumos. Desigur, asta e doar părerea mea față de „Riot Day” și o asociez mult cu piesa „The Beautiful People” al lui Marilyn Manson. Piesa are și un mic substrat politic dar, sincer, mi se pare că subiectul e ca o vacă bună de muls în ziua de azi și n-am vrut să sărim și noi pe ea. Sunt alții care au spus-o mai bine ca noi și suntem foarte împăcați cu asta. Până la urmă, piesa este despre rebeliune, după cum am zis, și rebeliunea poate fi raportată la experiența fiecăruia cu societatea, politica, religia, părinții etc. Pe scurt, fiecare are ceva împotriva căruia să se răzvrătească și „Riot Day” se mulează perfect pe acest sentiment.

Din punctul vostru de vedere, v-ați atins așteptările pe care le aveați cu privire la “Riot Day”?
Trei de DA! La sfărșit de zi, prin „Riot Day”, am reușit să surprindem cum arată un concert „Riot Monk”, să mai lansăm un single și să și supărăm vreo doi omuleți, deci da, eu zic că ne-am atins scopul cu piesa asta.

Riot Monk - Riot Day
Coperta single-ului Riot Day

Plănuiți să lansați și un album în viitorul apropiat? Când preconizați că va fi lansat acest album?
N-aș zice tocmai în viitorul apropiat, dar da, albumul „i pă țedie”, cum ar zice băimăreanul. Nu avem o dată stabilită pentru lansare încă, dar acesta va vedea lumina zilei în toamna lui 2019.

Ne puteți spune în ce stadiu se află?
Practic, albumul e gata! Îl putem lansa chiar și săptămâna viitoare. Piesele sunt înregistrate, mixate și masterizate, artwork-ul pentru album e finalizat, de la front cover la back cover și booklet. Tot ce ar rămâne e să urcăm toate piesele pe Spotify, YouTube, Rutracker și ce alte cele servicii mai există și gata. Dar nu vrem să facem asta. Albumul ăsta e unul destul de important pentru noi pentru că e un album unde suntem mai maturi muzical și vrem să ne jucăm puțin cu el. Avem toate lansările de pe dânsul pregătite, fiecare cu un artwork personal care se îmbină perfect cu artwork-ul final, toate făcute de mână. Dace e să o luăm așa, albumul e undeva la 30% complet.

Care va fi tracklist-ul materialului discografic?
Deocamdata sunt două piese care vor apărea pe acesta, „Orișicui” și „Riot Day”, pe care deja le știți. Restul pieselor le vom lansa în decursul anului până în toamnă. Tracklistul nu dorim să îl dezvăluim încă, dar, ca idee, acesta poate arăta cam așa.

Orișicui
Riot Day
Complex Polygon
Nu îmi pasă
Io de mâine nu mai beu
Vid

Care dintre melodiile de pe disc va fi următorul single pe care pregătiți să-l lansați? Această piesă va avea și clip?
Bună întrebare, haha! Următoarea piesă se numește „Simple Circle”, deci puteți face o mențiune la întrebarea anterioară că ați reușit să mai aflați o piesă de la noi!

Da, următoarea piesă se numește „Simple Circle”, va fi lansată cu un videoclip, ca toate piesele care vor apărea pe album. Filmările încep chiar săptămâna asta (25 -27 ianuarie).

Aveți deja o idee despre cum va arăta videoclipul noului cântec?
Desigur, haos. Tema piesei se învârte în jurul schimbului de energie dintre fan și artist în timpul unui concert. Noi, la rândul nostru, suntem și fani și artiști și dorim să surprindem vizual acest schimb de energie. Va fi un clip violent, poate ilar pe alocuri, dar totul se rezumă la haos, violență, extaz, sex, droguri și rochenroll, un tablou pe care orice fan, care a fost vreodată să își vadă trupa preferată și care nu e ipocrit, îl va recunoaște.

Plănuiți să începeți un turneu anul acesta? Dacă da, ce orașe veți bifa?
Da, vom avea un turneu anul acesta, odată cu lansarea albumului, în toamnă. Vom anunța datele odată ce se vor concretiza, dar avem în vedere să revizităm orașe în care am mai fost: Cluj-Napoca, Baia Mare, București, Brașov. Vom da mai multe detalii cum vor apărea, atât legate de turneu cât, și legate de festivaluri și lansarea următorului single.

Un mesaj pe care vreți să-l transmiteți fanilor și cititorilor Maximum Rock?
Do not go gentle into that good night de Dylan Thomas și vă mulțumim pentru susținere!


Urmărește-i pe băieții de la Riot Monk:

Spotify

YouTube

Facebook

Instagram

Bandcamp


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*