Isaac Delahaye (Epica): „Deja am început să scriu câte ceva”

După succesul cu albumul „The Holographic Principle” lansat în 2016, Epica se pregătesc pentru următorul album care se plănuiește a fi lansat în ultima parte a anului 2020.

Într-un interviu cu Heavy TV, chitaristul Isaac Delahaye spune că deja a început să scrie câte ceva, iar clăparul Coen Janssen ne spune mai multe despre procesul creativ care dă naștere albumelor… ei bine, epice.

„Începem separat. Toată lumea își adună ideile, le înregistrează la propriul studio și apoi ni le trimitem unii altora. Apoi ne adunăm și vedem cum sună combinate și cum se simte când o cânți, asta fiind o parte destul de importantă. Dacă dai ceva publicului, trebuie să simtă, dar dacă doar îl înregistrezi la tine acasă, nu știi dacă merge live. Cam așa facem.”

Anul acesta totuși, nu stăm fără noutăți de la Epica. Noiembrie 2019 vine cu lansarea biografiei formației. „The Essence Of Epica” spune povestea călătoriei muzicale din perspectiva tuturor membrilor. Cartea va avea și ilustrații și se va lansa în două formate: The Classic – un format hardback de 208 pagini cu detalii stralucitoare și peste 200 de imagini și The Signature – același format hardback, dar semnat de formație plus trei creații originale ale lui Stefan Heilemann (artistul a colaborat și cu trupe ca Dimmu Borgir, Kamelot, Carach Angren, Lindemann, Pain etc), totul într-o cutie deluxe.

Albumul „Design Your Universe” împlinește 10 ani în 2019 și formația deja are planificată sărbătorirea: un remaster plus extras alături de un CD bonus cu cinci piese în versiuni acustice, alături de un turneu de relansare în Europa și America de Sud. „Design Your Universe” e primul album alături de Isaac Delahaye, confirmând chiar el că e un album special și un turneu pe care-l așteaptă.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*