Ihsahn confirmă că nu va mai exista material nou Emperor

363 vizualizări

Formația norvegiană de black metal a încheiat oficial activitatea în 2001, după un deceniu, însă de atunci au mai existat reuniuni ocazionale pentru diferite festivaluri. Din 2005 până în 2007, apoi 2013 și 2014, iar a treia reuniune Emperor a avut loc în 2016, dând speranțe fanilor că poate va mai apărea un material discografic.

Vocalistul și chitaristul Ihsahn spune că n-ar avea nimic de câștigat dacă ar mai scoate ceva nou sub numele Emperor, nici formația, nici fanii. Susține că oricum a scris singur ultimul album, „Prometheus – The Discipline of Fire & Demise” (2001), deci cariera lui solo e un fel de continuare a formației.

„Emperor a evoluat, eu am început să compun cât mai mult și eventual făceam singur piesele,” spune Ihsahn într-un interviu pentru Loud TV, în cadrul Hellfest. „Am preferat să ne oprim în punctul în care contribuiam cu toții din punct de vedere creativ decât să continuăm pentru logo sau cine știe ce alte motive. În acest moment e foarte multă nostalgie legată de ceea ce făceam noi. […] Ce fel de Emperor am face acum? Continuăm pe stilul vechi sau facem ceva nou? Dacă e după mine, Emperor ar suna așa cum sună solourile mele pentru că așa compun în prezent. N-avem nimic de câștigat, n-are rost.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*