Joey DeMaio: Daca primeam un dolar de fiecare data cand cineva spunea ca uraste Manowar, eram multi-miliardar acum!

654 vizualizări

Cu ocazia conferintei de presa oferita de organizatorii OST Fest, Maximum Rock Magazin a stat de vorba cu Joey DeMaio, leaderul trupei Manowar. Americanii vor sustine un nou concert in Romania, in cadrul OST Fest, completand astfel line-up-ul demn de "hall-of-fame" al evenimentului. 

Concertul va avea loc pe data de 16 iunie 2012, la Romexpo Bucuresti. Fanii care isi procura bilete pentru eveniment vor mai avea parte de o surpriza. Organizatorii au hotarat ca ei merita o rasplata pentru devotamentul lor, asa ca le vor oferi drept cadou noul material discografic Manowar, care va fi lansat chiar la Bucuresti. 

Carismaticul Joey DeMaio ne-a povestit cate ceva despre proiectul The Asgard Saga, Def Leppard si despre formatiile pe care le uraste.

MR: Vorbeste-ne un pic despre The Asgard Saga. Ce s-a intamplat cu acest proiect indraznet?

Joey DeMaio: L-am inceput, dar l-am lasat un pic deoparte ca sa iesim in lume, sa cantam la niste festivaluri. La astfel de evenimente, este ideal sa interpretezi melodii pe care oamenii le pot fredona cot la cot cu tine, care ii incita la dans si la distractie. O piesa cu orchestratie complexa, care implica si bucati foarte sofisticate, nu se potriveste cu atmosfera festivalurilor.

MR: Cum va suna viitorul disc?

JM: Albumul precedent, "Gods of War" avea acest element orchestral complex, asa ca nu am vrut sa compunem un album asemanator. Daca asculti materialele noastre, vei observa ca fiecare are o identitate aparte, este diferit de albumul care l-a precedat. Exact asa va fi si noul nostru disc.

MR: Ce parere ai despre formatiile contemporane, care par sa se bazeze pe o reteta pentru a-si compune muzica?

JM: Situatia va fi aceeasi mereu. Cand Def Leppard au devenit populari in anii ’80, au aparut cel putin 10 formatii asemanatoare. Intotdeauna vor exista oameni lipsiti de personalitate, care te vor imita, dar ei nu se pot compara cu originalul. Intotdeauna vor exista inovatori, cum suntem noi, si imitatori. Cu toate acestea, atunci cand cineva compune muzica de calitate, cand concertele sunt bune, publicul stie si simte asta. El isi da seama daca o trupa canta din inima, sau daca este doar un produs fabricat.

MR: Exista vreo trupa pe care pur si simplu o urasti? Daca da, care?

JM: Exista mai multe trupe dar nu pot sa le spun numele. Toata lumea nutreste astfel de sentimente pentru lucrurile care ne inconjoara, de la filme, la muzica. Mai mult, este doar o parere personala si fiecare trupa are fanii ei. Nu ar fi corect nici fata de formatie, nici fata de publicul ei! Nu conteaza daca ei ma plac, sau daca mie imi place de ei. Daca primeam cate un dolar de fiecare data cand cineva spunea ca uraste Manowar, eram multi-miliardar acum! Exista loc pentru toata lumea in lumea muzicii. Principiul meu este urmatorul: daca publicul este fericit, totul este bine. Fericirea voastra este tot ce conteaza.

MR: Ce crezi despre oamenii care au o parere proasta despre Romania?

JM: Calatorind atat de mult in acest loc, stiu care este realitatea. Este foarte frumos, plin de oameni politicosi, mancarea este grozava si publicul entuziast. Acei oameni care au prejudecati legate de Romania, nu stiu nimic despre viata!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*