Janne Wirman lansează noul album cu Warmen

Warmen dec 2022
Warmen dec 2022

Warmen, trupa fostului clapar Children Of Bodom, Janne „Warman” Wirman, a încheiat un acord cu Reaper Entertainment. Noul album al trupei va fi lansat în 2023.

Warmen a început ca un proiect solo al lui Wirman. Când acesta nu călătorea cu Bodom, înregistra cu fratele său Antti Wirman (chitară), Jyri Helko (bas) și Mirka Rantanen (tobe). După sfârșitul prea timpuriu al trupei Children Of Bodom și moartea tragică a lui Alexi Laiho, Janne, împreună cu Antti, au continuat, cu Warmen.

Janne comentează: „După sfârșitul brusc al trupei Children Of Bodom, nu eram sigur dacă voi mai face muzică vreodată. Am făcut câteva sesiuni de compoziție anul trecut cu fratele meu și Jyri. Mi-am dat seama că am multă dorință de muzică și împreună am scris un album cu lucruri noi interesante. Am făcut echipă cu Flori și Greg de la Reaper Entertainment, deoarece lucrasem cu ei înainte cu rezultate grozave. Și știam că mi-au înțeles trecutul cu Bodom și unde am am vrut să merg mai departe cu Warmen”.

Flori de la Reaper Entertainment adaugă: „La urma urmei, este un secret deschis că numele companiei noastre a fost o referință sau un tribut adus Children Of Bodom. Greg și cu mine eram mari fani și am participat la multe dintre concertele trupei împreună. În acest proces, am dezvoltat o mare prietenie cu trupa — dar mai ales cu Janne. Când am văzut pe Facebook că Janne și Antti lucrează la noi melodii Warmen, a trebuit doar să le oferim ajutorul nostru. Este o mare onoare pentru noi că Janne a acceptat imediat și acum așteptăm cu nerăbdare noul album.”

Ultimul album oficial Warmen, First Of The Five Elements, a fost lansat inițial în 2014, prin platforma de crowdfunding PledgeMusic. Aceasta însă și-a încetat activitatea la scurt timp după aceea. Deoarece foarte puține copii au ajuns pe piață, Reaper Entertainment îl relansează acum, pentru a scurta așteptarea noului album. Direcția materialului este power metal de inspirație clasică. Dar, similar cu Children Of Bodom, accentul Warmen este pe interacțiunea dintre chitară și claviatura perfecționată de frații Wirman. Pe lângă zece melodii originale, versiunile cover după Madonna și Alice Cooper oferă surprize. Iar pentru vocea de la First Of The Five Elements, cvartetul a reușit să colaboreze cu Pasi Rantanen (Thunderstone), Jonna Kosonen și Laiho ca muzicieni invitați.

First Of The Five Elements va fi relansat în martie 2023, pentru a fi urmat de un nou album Warmen mai târziu în cursul anului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*