Jill Janus (Huntress): „Atunci când decizi să trăiești pentru ceea ce iubești, viața capătă un sens.”

199 vizualizări
HUNTRESS a devenit un nume important pentru scena metal din ultimii ani, și acest lucru s-a datorat cel mai mult solistei Jill Janus, datorită talentului său aparte, dar și prezenței scenice deosebite.

Huntress urmează să lanseze cel de-al treilea album de studio din carieră, intitulat „Static”, în data de 25 septembrie 2015, via Napalm Records. Așadar, am stat la o scurtă discuție cu vocalista trupei, ocazie cu care am aflat mai multe amănunte despre viitorul material discografic, dar și câteva detalii despre starea de sănătate a artistei.

Bună Jill! Sunt Andrei de la Maximum Rock Romania și vreau să menționez, la început, că este o onoare pentru mine să am această oportunitate să vorbesc cu tine! Ce s-a mai întâmplat în ultimul timp cu Huntress?
Mersi frumos, mă bucur de această ocazie! Am început să pregătim turneul cu Huntress și să pomovăm noul album „Static”. Mi se pare mereu distractiv să lansăm un nou album.

Așadar, Huntress va lansa un noul album în data de 25 septembrie 2015. Poți să ne spui unde ai găsit inspirația să compui materialul? Este cumva o reflexie a modului în care vezi tu viața, sau este vorba despre altceva?
Sunt inspirată în fiecare zi, viața este magică! Am vrut să scriem un material metal modern care a fost inspirat de heavy metal-ul anilor ’70 și am păstrat o sensibilitate contemporană din punct de vedere al producției. Am fost inspirați cel mai mult de trupe precum King Diamond, Judas Priest sau Danzig.

Huntress-Band-Photo-2

Ne-ai putea spune cum s-a desfășurat procesul de înregistrare al discului „Static” și unde ați tras piesele?
Am înregistrat „Static” între turnee, și a fost câteodată destul de greu să ne programăm. Totuși, am simțit presiunea de a ține un ritm rapid, lucru ce a făcut procesul de compunere mult mai interesant.

Ai cumva o rutină componistică specială? Mai mult decât atât, ne poți da un exemplu concret în privința procestului de compunere a unei piese proprii?
Scriu mereu piese. De aceea Huntress poate să compună și să înregistreze un album nou anual. Chitaristul nostru, Blake Meahl, preferă să compună cât timp este acasă, pentru a se concentra mult mai bine. De obicei, Blake îmi oferă piesele noi, iar eu scriu versurile și liniile melodice. Mai sunt din când în când ocazii în care eu trimit câte un riff nou, iar el îl dezvoltă.

Cine s-a ocupat de copertă? Am observat că este un fel de tablou personalizat cu chipul tău, mult mai energic și  mai vioi față de celelalte imagini de pe precedentele albume.
Ilustratorul face parte din familie iar Huntress a avut o relație productivă și bună cu el. Pot spune că Vance este un vrăjitor. Am vrut să realizăm o copertă care să exprime multă frică dar și ceva iconic, și consider că a ieșit un rezultat fain.

K1600 614 Huntress
Să fii femeie în industria metal nu e lucru ușor. Ai avut vreodată de-a face cu prejudecăți?
Trăiesc pentru scopurile mele și nu las nicio opinie să îmi afecteze buna-dispoziție. Huntress este susținută de multe trupe respectate din timpurile noastre, am realizat turnee cu Lamb Of God, Amon Amarth, Arch Enemy, Danzig și nu numai. Odată ce te înalți în scena metal, orice opoziție devine zgomot. Doar zgomot. Nu înseamnă nimic pentru mine.

O întrebare care este puțin personală, iar dacă nu vrei să răspunzi, te înțeleg în totalitate. Recent, am citit că ai început lupta cu cancerul. Este totul ok? Cum reușești să te împaci cu acest lucru?
Nu este nicio problemă. Am câștigat lupta cu cancerul după ce am realizat o histerectomie pentru a îmi înlătura o mică tumoare din uter. Mă simt mult mai sănătoasă și puternică acum și abia aștept să mă întorc pe scenă mai mult ca niciodată. Vocea mea a revenit și e mai bine pregătită față de alte timpuri. Mă voi întoarce în curând, și primul concert programat este cel de pe Motorboat Cruise din septembrie/octombrie.

Ți-ai dorit mereu să compui muzică? Sau, mai bine zis, ai ajuns ceea ce îți doreai să fii „când crești mare”?
M-am născut pentru a cânta. Muzica a fost mereu scopul meu principal, am avut și norocul să am talentul de a reuși să ating cu vocea patru octave și nu îmi pot imagina altceva care să iubesc mai mult decât cântatul. Atunci când decizi să trăiești pentru ceea ce iubești, viața are sens. 

Unde îți place să cânți mai mult: în Europa sau în SUA?
Eu și cu colegii mei de trupă iubim să vedem întreaga lume și nu pot spune ce continent este preferatul nostru. În fiecare loc în care am fost am simțit ceva special. Pot spune, totuși, că m-am îndrăgostit de Barcelona.

Îți mulțumesc din nou pentru această oportunitate. Ai un mesaj anume pentru fanii din România?
Da, desigur! Nu uitați să vizionați noul videoclip Huntress pentru piesa „Sorrow”, care va fi publicat în curând. Vă va distruge mințile!

Jill-Huntress-15


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*