Jinjer, Chaos Cult, For My Sins, The Eyes Have It/18.11.2014, Club Fabrica, Bucuresti

In luna septembrie a acestui an, fanii formatiei ucrainiene JINJER au primit o veste foarte proasta. Tobosarul grupului, Eugene Mantulin, a suferit un accident grav, soldat cu fracturarea coloanei vertebrale.

Muzicianul a cazut de la etajul 3 al unei cladiri si, din pacate, ranile dobandite ca urmare a incidentului, au fost atat de serioase incat artistul trebuie supus unor interventii chirurgicale complicate, foarte scumpe.

Astfel, colegii sai de trupa, decisi sa-l ajute pe Eugene, au pornit intr-un turneu caritabil, al carui scop este acela de a strange fonduri pentru operatia tobarului. Jinjer a ajuns si la Bucuresti, pe data de 18 noiembrie 2014, cand a cantat in Club Fabrica, alaturi de trupele Chaos Cult, For My Sins si The Eyes Have It.

Biletul la spectacol a costat 15 lei iar toti banii stransi au fost donati pentru operatia lui Eugene. Din fericire, show-ul a strans un numar mare de platitori, lucru imbucurator, deoarece dovedeste ca implicarea fanilor din Romania in asemenea evenimente speciale a inceput sa creasca.

Primii care au urcat pe scena, in jurul orei 21, au fost bucurestenii de la The Eyes Have It, o formatie tanara de metal alternativ, care contine influente din post-hardcore si metalcore. In mod clar, TEHI a reprezentat revelatia serii, aducand foarte multa energie „raw” pe scena si avand un sound de calitate.

Solista, Laura Mihaila, are prezenta, stil si un glas potrivit pentru acest gen, remarcandu-se ca un mare potential al scenei feminine de metal, destul de sarace in Romania. De asemenea, micile interventii ale artistei au tinut publicul in priza si au adus aminte participantilor la show ca se afla acolo cu un scop nobil – acela de a ajuta un muzician aflat intr-o situatie dramatica.

Laura Mihaila

Prestatia a fost una profesionista, implicata, coerenta iar compozitiile beneficiaza de unitate stilistica si de consistenta. Desi avem de-a face cu un grup tanar, suntem siguri ca, daca o tin tot asa, trupetii au un viitor foarte frumos inainte! Fiti cu ochii pe The Eyes Have It, deoarece avem certitudinea ca au foarte multe de spus.

A urmat recitalul trupei For My Sins, o trupa cu adevarat inedita in peisajul sonic autohton. FMS combina o orchestratie suparata de metal cu glasul cu valente pop-rock al solistei Laura Bratu, o prezenta greu de ignorat pe scena. In prima instanta, formatia aminteste de Amaranthe, un alt proiect axat pe complementaritatea dintre duritate si melodicitate.

For My Sins

Laura, aceasta Elize Ryd a Romaniei, are un look aparte, slefuit iar miscarile sale deseori lascive creeaza un spectacol paradoxal. In mod clar, For My Sins este o trupa care nu trece neobservata tocmai datorita curajului de a aduce in aceeasi „lume” elemente care, aparent, fac parte din universuri diferite. S-au auzit piese ca „Fear Me”, „Guardian”, „Wasted”, „For My Sins”, „Drowning” si „Not Tonight„.

for My Sins 2

Dupa finalul concertului For My Sins, a venit randul trupei Chaos Cult sa intretina publicul. Si ce show! Ne bucuram sa spunem ca underground-ul romanesc nu duce lipsa de produse remarcabile, iar Chaos Cult este unul dintre acestea, iesind in evidenta, mai ales, prin personalitatea unica a solistei Lady Chaos.

Carismatica, cu un aspect inedit (parul negru ca abanosul si lentilele de contact aproape albe creeaza un look demonic) si in mod clar devotata artei sale, Lady Chaos are acel „je ne sais quoi” care diferentiaza un artist de un faker – este autentica si isi asuma pana la capat „mestesugul” sau.

Mai mult, este una dintre putinele soliste capabile sa utilizeze un registru vocal vast, de la growl-uri guturale, la tipete nelumesti, care amintesc de deathcore sau grindcore.

Chaos Cult

Din punct de vedere al sound-ului, acesta este suficient de „personal” incat sa poata fi etichetat cu label-ul oferit chiar de trupa in descrierea sa:  Chaos-Metal. Sound-wall-ul consistent si virtuozitatea artistilor a facut ca grupul sa aiba parte de o receptie exceptionala din partea publicului si sa li se ceara chiar si un bis, in ciuda timpului limitat.

Am ascultat melodii ca „Hybrid”, „Unconscious”, „Pillars”, „Mantus” sau „Human Shield”. Formatia a parasit scena in uralele auditoriului care, in mod clar, voia mai mult.

Chaos Cult 2

Dupa o scurta pauza, a urmat Jinjer, al carei recital impecabil a electrizat oamenii din Fabrica. Frumoasa vocalista Tatiana Booyaka Shmaylyuk si al sau glas dinamitard au luat pe sus clubul bucurestean, impreuna cu participantii la show, si au purtat pe toata lumea in universul groovy al metalcore-ului progresiv.

Jinjer 2

S-au auzit „Who’s Gonna Be The One”, „Cloud Factory”, „Exposed as a Liar”, „Outlander”, „Until the End”, „Hypocrites and Critics”, „A Plus or a Minus”, „No Hoard Value”si „Scrissors”. Prestatia a fost una in forta, cu foarte putine momente de respiro, muzica puternica, atat ca mesaj, cat si ca sunet, oferind publicului sansa de a de descatusa.

Formatia a tinut sa multumeasca tuturor celor prezenti pentru efortul facut si pentru dorinta de a contribui la insanatosirea lui Eugene care duce o lupta acerba pentru a se face bine si este impresionat de feedback-ul pozitiv obtinut din partea fanilor.

Jinjer

Show-ul sustinut de Jinjer a fost unul impecabil iar trupa a tinut chiar sa le multumeasca celor din Fabrica pentru sound-ul de calitate, scriind pe Facebook ca a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a avut formatia vreodata.

Laudam initiativa Cavalleria Events de a organiza acest turneu caritabil care are ca scop ajutarea lui Eugene Mantulin si speram ca formatia va reusi sa stranga cat mai multi bani pentru operatiile acestuia.

Donatii mai pot fi facute si acum, via Western Union. Mai multe informatii dupa link!

O galerie foto de la eveniment poate fi vizualizata AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*