East European Metal Alliance Festival anunță formațiile participante

Festivalul East European Metal Alliance a anunțat lineup-ul evenimentului ce va avea loc în curtea Centrului Cultural Faber din Timișoara în data de sâmbătă 6 mai. Headlinerii festivalului sunt maramureșenii de la Dirty Shirt, ce vor performa în formula Big Band, iar trupele internaționale invitate sunt Łydka Grubasa (Polonia), Hrdza (Slovacia) și Wolfarian (Cehia). La festival vor participa și două formații timișorene, selectate prin concurs. Votul publicului este în curs aici.

Bilete la festival se pot procura online pe AmBilet.ro.

Dirty Shirt – România

Headlinerii festivalului vor fi maramureșenii de la Dirty Shirt, trupa rock românească cu cel mai mare succes internațional la ora actuală. Rețeta formației este combinarea unică a sound-ului metal modern (nu metal, hardcore, industrial, alternative, progressive) cu elemente din folclorul românesc, dar și world music, electro, funk. Pentru acest eveniment, formația a pregătit un show special, venind în formula Big Band, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 14 muzicieni pe scenă.

Dirty Shirt – Live la Pol’and’Rock 2022, aici.

Łydka Grubasa – Polonia

Łydka Grubasa este trupa momentului în Polonia (videoclipul piesei Rapapara depășind 125 milioane de vizualizări), cu participări la cele mai mari evenimente din Polonia (Pol’and’Rock, WOSP Grand Finale). Muzica lor e un mix ce include elemente muzicale estice, folk, reggae, hip hop cu o fundație solidă rock/metal. Publicul din România a putut să îi descopere anul trecut, când au fost invitati la concertele Dirty Shirt din Cluj Napoca și Iași.

Hrdza – Slovacia

Hrdza este cea mai cunoscut formație rock din Slovacia, cu o muzică puternic inspirată din muzica tradițională Slovacă. Formația a fost recompensată cu peste 20 de premii muzicale în Slovacia și Cehia. Videoclipurile trupei strâng peste 1 milion de vizualizări lunar și piesele lor au intrat în topurile muzicale naționale și internaționale, ajungând pe locul 4 la World Music Charts Europe (cea mai bună performanță a unei trupe slovace). Hrdza au concertat în Austria, Cehia, Germania, Ungaria, Polonia, Italia și Slovenia, iar participarea la East European Metal Alliance va fi primul lor concert în România. Un single reprezentativ al acestei trupe este Stefan.

Wolfarian – Cehia

Wolfarian este o trupă folk metal, muzica lor fiind inspirată de temele celtice și vikinge. Trupa este una din cele mai promițătoare formații metal din Cehia, dovada fiind selecționarea lor la cel mai mare festival folk din Cehia (Kelstká Noc) și câștigarea concursului Best New Videoclip organizat de Rebel TV. La nivel internațional Wolfarian au avut o prezență constantă în Germania, Austria, Polonia, Slovacia și Ungaria, inclusiv un turneu european alături de formația australiană Lagerstein. Participarea la festivalul East European Metal Alliance va fi primul lor concert în România. Un single reprezentativ al acestei trupe este Helheim.

Proiectul East European Metal Alliance 2023 face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*