Jukka Nevalainen a ieșit oficial din Nightwish

Jukka Nevalainen, toboșarul formației de symphonic metal Nightwish s-a retras din activitate în urmă cu câțiva ani, însă abia acum a confirmat oficial că nu mai revine. Înlocuitorul său din 2014, Kai Hahto, rămâne toboșarul Nightwish permanent.

Au trecut cinci ani de la decizia mea dificilă, spune Jukka, să mă dau la o parte din Nightwish din cauza insomniei severe. Asta include albumul de studio și turneele. A fost o decizie foarte bună după cum am constatat ulterior. Acum mă simt foarte bine și foarte, foarte rar mai am probleme cu somnul.

Nevalainen a decis să nu-și forțeze norocul întorcându-se în postul de toboșar, astfel spunând că se va ocupa de ceea ce se întâmplă în spatele scenei, având încredere în Kai Hahto că va face o treabă bună ca membru permanent – nu că ar fi o mare diferență între acum și 2014 când l-a înlocuit, dar măcar acum poate spune că e oficial.

Nightwish a început lucrul pentru cel de-al nouălea album de studio, sperând că-l pot lansa în primăvara lui 2020. Tuomas Holopainen, clăparul și compozitorul principal, spune că toate piesele sunt complete din punct de vedere muzical. Aranjamentele și repetițiile vor dura câteva luni, tot ce-a rămas din 2019 de fapt. Dar toate piesele vor apărea pe album. Avem titlurile, titlul albumului, avem totul. Mai trebuie doar aranjat și finisat.

Acest al nouălea album va fi cel de-al doilea album alături de Floor Jansen, vocalista formației începând oficial cu 2013, dar fiind înlocuitoare pentru Anette Olzon din 2012.

„Endless Forms Most Beautiful”, primul album alături de Jansen și ultima lansare Nightwish, a apărut în 2015 via Nuclear Blast.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*