Justine Jones (Employed To Serve): „Muzica este modul nostru de livrare a frustrărilor din propriile vieți”

383 vizualizări

Suntem aproape de finalul unui nou deceniu, ocazie cu care se împlinește și jumătate de veac de la apariția heavy metalului, conform celor de Metal Hammer. Prin numeroase genuri și schimbări de-a lungul acestor ani, nu trebuie să uităm și noul, cel care va continua misiunea de a inspira generații și de a livra muzică de calitate. Unul dintre pariurile noastre pentru viitorul deceniu este formația britanică Employed To Serve (opinie pe care o împărtășește și revista Kerrang!), care urmează să lanseze un nou material discografic în data de 10 mai, intitulat „Eternal Forward Motion”, prin intermediul celor de la Spinefarm Records. Am realizat un interviu cu solista Justine Jones, aflată în acest moment în pregătire pentru turneul de lansare a noului material și am discutat în special, așa cum am relatat în rândurile următoare, despre pura pasiune a unei formații de a cânta live:


Pentru început, spuneți-ne câte ceva legat de ceea ce înseamnă Employed To Serve: când ați început să lucrați împreună și care sunt principalele voastre influențe?

Am început ca un proiect format din două persoane și un drum machine. În scurt timp am realizat că ne dorim să începem să cântăm live și să creăm o trupă întreagă. De atunci am fost neîncetat în turnee. Influențele noastre principale de-a lungul anilor au fost Deftones, Botch și Norma Jean.

Care este mesajul din spatele energiei și furiei care stă la baza genului pe care îl cântați? Ce înseamnă muzica pe care o compuneți pentru voi personal?

Reprezentăm pe cei nemotivați și neînțeleși care încercă să își găsească chemarea în viață. Vorbim foarte mult despre probleme legate de compararea noastră cu alte persoane și de faptul că ne lipsește încrederea să urmărim carierele și experiențele de care suntem pasionați și alegem să ne împotmolim în cercurile vicioase ale unei slujbe între orele 9 și 17. Muzica este modul nostru de livrare a frustrărilor din propriile vieți.

Cât de mult s-a modificat și a progresat soundul vostru de-a lungul anilor, pornind de la debutul vostru „Greyer Than You Remember” și cât de mult v-ați schimbat voi ca persoane?

Simt că soundul nostru s-a dezvoltat semnificativ în ultimii cinci ani, simt că acum știm cum să sunăm ca trupă și suntem mult mai încrezători atunci când compunem în mod individual, dar și împreună piese pentru formație. Personal am crescut cu colegii mei, din momentul în care eram doar un proiect și aveam 19-20 de ani, iar recent am împlinit 27 de ani. Am devenit o persoană diferită de ceea ce eram la început iar versurile din albumele luate în mod cronologic demonstrează acest lucru.

Veți lansa un nou album, intitulat „Eternal Forward Motion”, via Spinefarm Records în data de 10 mai. Spuneți-ne mai multe legate de album: ce reprezintă el pentru voi și ce ar trebui ascultătorii să se aștepte de la el?

Din punct de vedere al versurilor, albumul promovează ideea că timpul mereu merge înainte, indiferent cât de rău arată lucrurile acum. Ele au mereu șansa să se schimbe și să îmbunătățească pe linie. Ne dorim mereu să realizăm planurile pe care ni le-am dorit ieri și nu este niciodată târziu să schimbăm traiectoria vieții. Din punct de vedere al sunetului, albumul este cel mai heavy, dar și cel mai încrezător de până astăzi.

Au existat piedici sau îngrijorări atunci când ați înregistrat albumul? Dacă nu, care au fost lucrurile pe care v-au entuziasmat cel mai mult de-a lungul acestui proces?

Ne-am simțit foarte bine atunci când am înregistrat acest album. Am fost alături de Lewis Johns la studioul The Ranch și ne-a plăcut să lucrăm cu el deoarece a reușit să obține ce este mai bun din noi. Ne-a plăcut și faptul că am asistat la procesul de realizare a celui mai reușit album al nostru din punct de vedere al sunetului și că am dat tot ceea ce am putut.

Care sunt cele mai nebune și cool momente pe care le-ați experimentat în timpul unui show live sau în timpul unui proces de înregistrare de până acum?

Reacția publicului la showurile în care am fost headlineri a fost incredibilă, este minunat să vezi oameni care îți știu piesele. Prima noastră apariție la ediția de anul trecut de la Download Festival a fost un moment special pentru noi, cortul în care am cântat a fost la capacitate maximă, deși am fost programați la o oră destul de devreme.

Sunteți văzuți de cei de la Spinefarm Records ca o trupă „care poate să facă diferența” pe scena internațională. Credeți că muzica voastră poate avea un impact major în scena de hardcore, alături de cea a unor trupe precum Code Orange sau Cane Hill?

Cred că dacă vom avea oportunitatea de a cânta înafara Europei, atunci vom reuși să câștigăm și mai multă lume internațional. Există o cerere mare pentru trupe noi heavy și cred sigur că facem parte din acest val proaspăt.

Sunteți în acest moment într-un turneu în Europa, alături de Norma Jean, și veți participa și la câteva festivaluri importante în această vară. Cum vă pregătiți de obicei pentru turneele atât de solicitante?

Repetăm o dată pe săptămână și lucrăm la noi intro-uri și tranziții pentru piese. Înainte să cântăm, folosim un speaker portabil care ne lovește cu cele mai importante piese pentru noi, adunate într-un mix care cuprinde piese de la formații precum Slipknot, Korn sau Meshuggah. De asemenea, ne dorim să cântăm cât mai mult în cât mai multe locuri și să plecăm în cât mai multe turnee. Adorăm showurile live și asta este ceea ce ne dorim cel mai mult să facem în acest moment.

Interviul a fost realizat cu ajutorul celor de la Spinefarm Records.

Mulțumim în special Frank Van Liempd & team.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*