Sergio Ponti: „Ca ascultător am preferat întotdeauna tobarii cu „feeling” deasupra celor cu tehnică perfectă” (Interviu)

1.620 vizualizări

În această primăvară, DrumStage se întoarce pe scena din Quantic pe 18 martie cu noi demonstrații live ale unor toboșari de excepție.  Ediția “Kick The Spring” va fi cea mai complexă ediție indoor, din care nu vor lipsi expozițiile, show-urile de lumini și nu în ultimul rând, o serie de toboșari excepționali.

Printre invitați se număra și Sergio Ponti, un artist deosebit, atât ca persoană cât și ca stil de bătut la tobe.

Salut Sergio, ne bucurăm să te avem invitatul nostru și la această ediție, ce mai faci? Ce noutăți ai pentru noi?

Salut! Mă bucur să fiu invitat din nou. Totul e în regulă, tocmai ce m-am mutat într-o casă nouă cu o sală de repetiții la demisol! Cele mai importante vești sunt că vara trecută m-am căsătorit cu Alexandra, pe care am cunoscut-o în România!

 Ai cântat de la jazz la post black metal, death metah și psihedelic rock. Cum reușești să creezi acest mix al sunetelor și stilurilor? Ai reușit să faci ușor tranziția de la un stil la altul pentru a obține un sound unic ce poartă semnătura ta?

E simplu pentru că toate genurile pe care le-ai menționat sunt genuri pe care le ascult cu plăcere. Unele poate prefer să le cânt, decât să le ascult, dar îmi plac oricum. Sunt stiluri de muzică cu care am crescut de mic, așa că nu e deloc un efort să fac tranziția de la unul la celălalt. Sound-ul unic ce poartă „semnătură” cred că are mai mult de-a face cu tehnicile de bază și cât de mult ești dispus să le lucrezi și să le perfecționezi, decât cu ce gen de muzică îți place să cânți. Dacă ai încredere în baze, păstrezi sound-ul tău orice ai încerca să faci.

Cât la sută este feeling și cât la sută este tehnică? Ce contează cel mai mult?

Dacă tehnica de bază este bună, e mult mai ușor să cânți cu „feeling”. Nu trebuie să fii preocupat de „cum” cânți, pur și simplu cânți. Altfel, aspectul tehnic te preocupă prea mult și nu mai ai suficientă energie mentală să ai „feeling”.
Acestea fiind zise, ca ascultător am preferat întotdeauna tobarii cu „feeling” deasupra celor cu tehnică perfectă. Pot să sper că fac și eu parte din prima categorie.

Ce ne pregătești în materie materiale discografice în viitorul apropiat și în ce proiecte mai activezi?

În momentul de față activez în trupa mea, KONESKIN, cu care înregistrăm noul album chiar în săptămâna de dinaintea apariției mele la DrumStage.
Mă pot lăuda de asemenea cu un proiect nou, Unconventional Breakfast, care este un proiect de metal în direcția Devin Townsend. Am înregistrat primul nostru album vara asta, acum este în faza de mixing, și sunt extrem de mândru de el.

Sunt în continuare foarte activ cu trupa Beggar’s Farm, avem concerte în Italia ca și trupă de backing pentru nume mari ai Prog-ului. Am înregistrat recent și pentru un proiect al unor amici cantautori, Paolo Marchetti și Andrea Cremisi. E un stil foarte departe de ce am lucrat până acum și am fost încântat să pot să lucrez împreună cu ei.

De asemenea am fost rugat să înregistrez o piesa epică de Prog de 20 de minute pentru amicul meu chitarist Sandro Bellu. Mi-a dat partitură recent, și nu există două bare în același tempo.
Foarte interesant e că sunt în discuții cu o trupă nouă din România, cu care s-ar putea să lucrez în viitor dacă totul merge bine. Sper să vă pot da mai multe detalii în viitorul apropiat!

 Cum ți s-a părut experiența pe scenă DrumStage de la Rockstadt Extreme Fest și cum ți se pare proiectul nostru?

A fost o experiență grozavă, povestesc tuturor amicilor tobari din lume cu fiecare ocazie de acel festival. Atât eu, cât și amicii mei suntem de părere că ceea ce faceți voi are un impact mai mare decât va imaginați în Europa. Toată experiența a fost organizată și executată la perfecție!

 La ce să ne așteptăm din partea ta pe 18 martie când va fi următoarea ediție DrumStage? Pregătești ceva special?

O să spun niște glume. Poate apar dezbrăcat…
Mai bine vă demonstrez niște muzică nouă. Majoritate din materialele pe care vreau să folosesc sunt încă și vor fi încă ne-publicate, va fi interesant și sunt mândru că prima ascultare a acestor piese nu va fi împreună cu toată trupa, ci doar tobarul! Voi folosi cu siguranță piese din acel proiect de metal ce am menționat mai sus, și Koneskin. Poate și o piesă de la o trupă românească, vom vedea!

Mulțumim că ai acceptat invitația noastră, ne vedem pe scena din Quantic!

afis-drumstage-2017_1

DrumStage „Kick the Spring”, ediția a V-a va avea loc în data de 18 martie în club Quantic din București, iar biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate online de pe www.ambilet.ro.

Interviu realizat de către Bogdan Pavaloi / DrumStage

photo credits: Miluță Flueraș


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*