Krypton / 16.05.2014, Music Club, Bucuresti

716 vizualizări
Plecat prin tara cu treburi in prima parte a saptamanii trecute, am ales ca moment de relaxare la intoarcerea in capitala concertul-eveniment al tinerilor-batranei de la Krypton intr-o vineri seara lipsita de ploi. Si n-am facut rau pentru ca actuala componenta cu Gabi „Gurita” Nicolau – voce, Eugen Mihaescu – chitara, Dragos Docan – bas, Sorin Voinea – claviaturi si Razvan „Lapi” Lupu – tobe a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca muzica n-are varsta in pofida numeroaselor schimbari prin care trupa a trecut.
 
Pregatita fara prea mare tam-tam, evenimentul s-a dorit a fi o cantare libera, sincera in fata prietenilor sositi in numar consistent. Intrucat baietii erau oarecum datori fata de acestia cu o prestatie in formula completa (formula de aur) alaturi de ultimul venit Dragos Docan, accesul in locatie s-a facut mai devreme pentru invitati iar in limita locurilor disponibile au putut asista si alte persoane interesate. 


Music Club situat in spatele magazinului Cocor s-a dovedit a fi o alegere extrem de inspirata din multe puncte de vedere daca tinem cont de natura petrecerii. Central, curat, aerisit si cu destul spatiu pentru desfasurare sunt doar cateva din atuurile unui club prin care nu mai calcasem de vreo 4 ani de la un concert Astero daca nu gresesc. Ce mai merge imbunatatit? Cu siguranta instalatia de sunet ar fi ceva in care managementul de acolo ar face bine sa investeasca.
 
Chiar daca preturile sunt un pic piperate, cei prezenti comanda un whisky, o vodca, un cocktail sau un frape… nu neaparat ceva ce ar consuma de obicei, dar ceva care sa dea bine intr-un spatiu mai pretentios asa cum se vrea localul de la Unirii. Este foarte posibil ca incasarile provenite din bere sa fi fost cele mai slabe. Trecem peste detaliile organizatorice direct la mentionarea vip-urilor care au raspuns DA invitatiei: Sandu Costica „Damigeana” care si-a lasat amprenta asupra grupului acum ceva ani buni, Valentin Stoian fost clapar in trupa, Dan Iliescu de la Timpuri Noi, Dan Ciubiuc – un jucator important pe piata concertelor rock din Romania dar si Cristi Hrubaru pe care il stim de la Rock FM dar si de la defuncta Cronica Carcotasilor (intre timp emisiunea si-a pierdut din substanta daca pot sa-mi dau cu parerea) care a avut placerea si poate si onoarea sa spuna cateva cuvinte dulci despre istoria formatiei.
 
Orologiul indica 22:30 cand cei 5 au dat startul unei cantari ce urma sa contina aproape 20 de piese de pe cele mai semnificative materiale lansate pana la momentul de fata si nu numai. „Supravietuitor” (al carei videoclip poate fi urmarit AICI) a fost aleasa ca deschizatoare de drumuri, o compozitie caracteristica care spune multe despre viitorul album ce va fi lansat in toamna. Nu stiu cat de apreciata a fost dar in mod clar piesa are acel vino ‘ncoa radiant in timp ce refrenul ti se intipareste pur si simplu, ca doar nu e impur si complicat, in minte.Dupa ce scapa de mastile semi hidoase, urmeaza melodioasa „Fara Teama”, poate cel mai important reper al band-ului. Pacat ca volumul a fost atat de tare incat urechea se putea adapta numai dupa minute bune. N-am fost niciodata de acord cu expresia „cu cat mai tare, cu atat mai bine” insa euforia creata in sala a facut ca totul sa para efemer.
 
Daca la inceput auditoriul privea catre scena linistit din scaune, locul liber din fata avea sa se umple catre final cu tineri dansand si cantand sub privirile parintilor iar vina pentru toata treaba asta nu o poarta altcineva decat Krypton. „Gurita” poseda in continuare o voce de aur, „Lapi” se mentine intr-o forma de zile mari nu doar datorita numeroaselor colaborari, Eugen iese in evidenta prin prezenta scenica in vreme ce Sorin coordoneaza clapele sub privirile unui Dragos pe care se putea citi setea de muzica.
 
In continuare avem parte de doua piese vechi intitulate „Tatiana” si „Sunt Doar Un Nor”, ultima dintre ele cu un ritm angrenant, o linie melodica si versuri care-ti starnesc imaginatia si te fac sa visezi la iubirea eterna. „Pozitia De Drepti” a fost preferata mea avand in vedere domeniul in care activez urmand ca dupa „Am Crezut In Ochii Tai” sa fiu capabil sa afirm ca am de-a face cu niste romantici incurabili.


„Scarboasa Zi De Joi” si „Lasa-ma Sa-ti Spun” au captat atentia prin noutatea lor, finalul fiind constituit din binecunoscuta „Chema-ma” cu o priza nebuna la un public dinamic peste masura fara a uita sa aplaude si sa multumeasca pentru seara speciala de care a avut parte. 
 
Concertul in sine a fost o reusita si va ramane cu siguranta in inimile asistentei precum si a grupului ce gandeste deja de mega show-ul din toamna – aniversarea de 30 de ani – unde probabil vor avea si cativa colegi de breasla alaturi care sa-i acompanieze in cautarea spre faima la un moment dat pierduta.
 
Setlist:
1. „Supravietuitor”
2. „Fara Teama”
3. „Incearca Sa Crezi”
4. „Am Dormit Prea Mult”
5. „Nemuritori”
6. „Iti Mai Aduci Aminte”
7. „Tatiana”
8. „Sunt Doar Un Nor”
9. „Pozitia De Drepti”
10. Trecerea In Nefiinta”
11. „Fiara”
12. „Am Crezut In Ochii Tai”
13. „Scarboasa Zi De Joi”
14. „Satul De Tot Si Toate”
15. „Lasa-ma Sa-ti Spun”
16. „Fetele”
17. „Cheama-ma”
18. „Supravietuitor”
 
Bis:
19. „Lasa-ma Sa-ti Spun”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*