Les Elephants Bizarres/02.10.2015, Club Bounce, Bucuresti

317 vizualizări

Nu mai știu exact cât timp trecuse de la ultimul concert Les Elephants Bizarres de club la care am fost (ăla din parcul Izvor, din aer liber, când era cât pe ce să îmi explodeze capul de la bubuiturile de bas, nu se pune), așa că am salutat cu mare bucurie ocazia de a-i vedea live în Bounce, un club în care nu călcasem încă.

Formația a avut onoarea și plăcerea să inaugureze spațiul de la subsolul clubului, prezentat în descrierea evenimentului de pe Facebook drept având “un design industrial unde vor fi concerte live”.

Ora oficială de începere era 22, însă eu aflasem din surse neoficiale că nici vorbă să înceapă până după miezul nopții, motiv pentru care am rătăcit nițel prin Centrul Vechi. Într-un final glorios, m-am întâlnit cu fotografa care urma să mă însoțească la eveniment și am purces împreună spre Bounce, unde ne-au întâmpinat încă de la intrare acordurile unei melodii Kasabian. Frumos așa, mi-am zis în sinea mea, am impresia că o să mă distrez aici (impresie care nu a făcut decât să fie consolidată de shotul din partea casei oferit ceva mai târziu).

Elefanții și-au făcut apariția un pic după miezul nopții, așa cum mă așteptam, și fix înainte de concert, Ștefan Matei și-a pus pe el un tricou cu emblema trupei. Între timp, apăruseră o grămadă de oameni în club, inclusiv fostul saxofonist al formației, Sofian, care de altfel cred că a și filmat o parte din concert la un moment dat.

Les Elephants Ionelia Foto 1

S-a intrat direct în prima melodie, fără niciun fel de preambul. Aici e momentul să mărturisesc că mi-e puțin dor de deschiderea pe care obișnuiau să o facă în perioada imediat de dinainte și de după “Zoologic”, cu “Intro”, “Paper Puppets” și “Air Guitar Band” cântate una după alta, fără pauză. Dar na, nu poți să stai fixat în trecut, și ar fi chiar păcat, mai ales ținând cont de faptul că deja avem fragmente din viitorul album inserate în concerte, precum “Do It Again”, pe care am fredonat-o în draci toată săptămâna, deși nu era nici pe departe prima oară când o auzeam. Bine, mai sunt și altele, precum cel mai proaspăt single, “Girls Gone Wild”, sau “Trippin”, dar mie personal “Do It Again” îmi place deocamdată cel mai mult.

În afară de cele câteva piese noi, s-au auzit, evident, și melodii binecunoscute oamenilor din public, precum “Hello (says the Devil)”, “Nu mă opri”, “Necunoscut”, “Have No Fear”, “Smile” sau “În culori” (unele dintre ele repetate și la bis, în urma insistențelor publicului). Sunetul a fost chiar okay, iar atmosfera pe scenă a fost destul de relaxată, Ștefan comunicând des cu publicul, în stilul său deja binecunoscut, și cerând în mod repetat aplauze și urale pentru colegii săi de trupă. În replică, publicul a fost deosebit de călduros și dornic să participe la ce se întâmpla pe scenă. Uneori chiar foarte dornic, dacă e să ținem cont de acrobațiile pe care au trebuit să le facă fotografii prezenți la eveniment ca să reușească să prindă câte un cadru sau altul.

Les Elephants Ionelia Foto 2

Nu știu altora cum li s-o fi părut, dar pe mine concertul m-a dus cu gândul la o petrecere mișto între prieteni, unde toată lumea se relaxează și se bucură de ce se întâmplă acolo (mai mult ca sigur că de vină a fost și distanța mică dintre public și formație). Pot să zic cu mâna pe inimă că m-am distrat pe cinste (nu că m-aș fi așteptat la altceva) și că sunt foarte, foarte curioasă în privința viitorul material de studio al elefanților bizari. Până se va întâmpla asta, aștept cu nerăbdare următorul concert!

Foto: Oana Voinea


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*