Luna Amara, despre tetrisul cu scule si pierderea lui Nick in noaptea oradeana

Formatia LUNA AMARA pregateste un turneu de primavara care va ajunge in Timisoara, Arad si Oradea, dupa ce a trecut prin Bucuresti si Constanta.

Iubita trupa clujeana promoveaza albumul „Live la Conti”, un efort discografic indraznet care prezinta versiuni live inedite ale pieselor consacrate Luna Amara, regasite pe materialele precedente.

In total, tracklistul contine 15 nume, intre care intalnim clasice indragite ca „Rosu aprins”, „Somn”, „Luni de fiere” sau „Dizident”, dar si „Prea tarziu”, un cantec nou-nout, care deschide o directie muzicala proaspata pentru clujeni.

Am stat de vorba cu membrii trupei si le-am pus cateva intrebari referitoare la turneu, noul disc si viitorul uneia dintre cele mai apreciate formatii romanesti de rock alternativ.

Cititi rezultatul in interviul nostru de mai jos.

Datele complete ale turneului le puteti gasi AICI.

Luna Amara

Cu ce ganduri porniti in acest nou turneu care va va purta prin Constanta, Bucuresti, Timisoara, Arad si Oradea? Ce momente speciale credeti ca va rezerva „periplul”?
Pornim cu chef de cantat si cu ganduri bune pentru cei care ne asculta muzica si ne sustin. Asteptam cu nerabdare reintalnirea cu toti fanii, dar speram sa regasim aceeasi „nebunie” la Brasov, Iasi sau Suceava. Prietenii stiu de ce…

Vorbiti-ne despre „Live la Conti”. Ce semnificatie are acest material pentru voi si din ce s-a nascut initiativa de a lansa un asemenea disc?
Dupa aproape 15 ani de activitate, ne-am gandit ca un CD Best Of si un DVD sunt o idee buna. S-au strans suficiente albume, piese, amintiri, experiente incat sa incercam sa suprindem istoria muzicala si umana a Lunei Amare intr-un material video si unul audio. Iar Conti l-am ales pentru ca e o cladire-simbol a Clujului, o frumusete arhitectonica lasata in paragina de autoritati. Semnifica frumusete si nepasare – cam ca tara asta, nu?…

Spuneti-ne povestea piesei „Prea tarziu”, o melodie nou-nouta de pe discul „Live la Conti”.
„Prea Tarziu” deschide, oarecum, o noua directie muzicala pentru Luna Amara – piese mai scurte si mai simple. Insa nu se stie niciodata cu noi, poate ca la anul vom canta proto-punk…

Aveti un ritual special prin care va pregatiti pentru drum?
Da, se numeste „tetris cu scule” si consta in aranjarea instrumentelor, amp-urilor, pedalierelor si altor scule in portbagajul masinii! 🙂

Care a fost cea mai nebuneasca intamplare petrecuta in turneu?
Ah, au fost atat de multe! La Oradea, dupa un concert, prin 2005, mai erau 10 minute pana pleca trenul (pe vremea aia nu aveam masini…), dar Nick voia musai o shaorma, sau ceva de genul asta. Evident ca a pierdut trenul si l-am urmarit de pe fereastra compartimentului cum a fugit un pic pe peron si apoi se uita cu tristete dupa noi, hehe…Interesant a fost ca s-a dus la autostop si a ajuns la Cluj inaintea noastra, desi era noapte!…

Ce mai asculta baietii din Luna Amara acum? Ce melodii/artisti se regasesc in playlistul vostru?
De toate pentru toti! Laibach, Porcupine Tree, Isis, Tool, Alice In Chains, Deftones, Pearl Jam, Radiohead, Ufomammut, QOTSA, RATM, Pink Floyd, Foo Fighters, Ghost…cam asa ceva.

Privind in urma, la zilele de inceput, cand nu aveati un setlist atat de bogat, cum vi se pare ca a evoluat story-ul Luna Amara?
Noi credem ca a evoluat frumos. Bineninteles, intotdeauna e loc si de mai bine si un artist veritabil e intr-o continua cautare, dar pana acum am reusit sa ramanem fideli unor principii ce ne-au insotit de la bun inceput si sunt oameni care ne-au ramas aproape inca de atunci si asta e poate cel mai important lucru.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*