Mark Jansen: Epica „încă adună idei pentru următorul album”

Într-un nou interviu cu That Drummer Guy, chitaristul formației Epica, Mark Jansen, dezvăluie mai multe despre faza în care se află următorul album de studio, dar și de ce a durat atâta timp să se apuce de el. Ultimul album Epica, „The Holographic Principle”, a fost lansat în 2016.

În momentul de față încă scriem și adunăm idei, spune Mark. Momentul decisiv (ce idei rămân și ce nu) vine undeva în noiembrie sau decembrie. Încă avem timp să ne gândim.

De ce noul material discografic întârzie atâta: Săptămâna asta se fac trei ani de când am lansat „The Holographic Principle”, deci se fac aproape patru ani când o să-l lansăm pe următorul. Da, e mai mult decât de obicei, dar între timp am lansat două EP-uri și relansat „Design Your Universe”, să nu mai zic de carte – am lucrat la o carte care se va lansa la finalul anului. Deci s-au întâmplat multe, dar dacă te uiți doar la albume, da, e mult timp și fanii vor să audă muzică nouă, iar noi vrem să scriem.

Când m-am apucat să scriu, am avut o motivație foarte mare să fac un nou album. Fix de asta aveam nevoie: n-am vrut să facem alt album doar de nevoia de a-l face. Scriem când simțim nevoia s-o facem și ăsta e cazul acum. Trebuie să fie 100% sau nimic, nu există cale de mijloc.Text

Autobiografia „The Essence Of Epica” va apărea în noiembrie. Cartea este high-quality hardback și spune povestea trupei prin cuvintele membrilor, disponibilă în 2 ediții: The Classic – 208 pagini, hardback cu detalii și conține peste 200 de imagini; și The Signature Hardback, exemplar semnat de trupă, protejat de o cutie alături de trei printuri originale create de Stefan Heilemann.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*