Mercenary – Through Our Darkest Days

304 vizualizări

Dupa criticile negative primite la adresa precedentei lansari a formatiei daneze MERCENARY, „Metamorphosis”, s-a pus o povara imensa pe „umerii” follow-up-ului, „Thorugh Our Darkest Days” (25.07.2013).

Trupa s-a confruntat cu niste importante schimbari de line-up care au facut ca sound-ul sa sufere niste modificari justificabile. „Metamorphosis” a avut mai multe elemente metalcore si pop decat melodeath si power metal, ceea ce i-a facut pe fani sa ridice din sprancene.

„Through Our Darkest Days”, insa, evoca sunetul regasit pe primele aparitii discografice ale formatiei, cum ar fi „The Hours That Remain”. Se poate spune ca ultimul album se afla undeva intre lansarile care au consolidat reputatia trupei si cele mai actuale, contestate de critici.

Noul album este clar creatia cea mai puternica a trupei din ultimii ani. Compozitonal, melodiile urmeaza o reteta simpla, dar eficienta – riffuri dure, dar melodioase, tobe tunatoare, glasul puternic al lui Rene Pedersen, carlige pop peste carlige pop si refrene memorabile. Toate acestea la un loc dau nastere unor cantece energice, agresive si 100% metal.

Din punct de vedere al productiei, avem un album aproape perfect. Toate instrumentele se aud asa cum trebuie, peretele de sunet este consistent si te „umple”, tobele au o deschidere wide iar clapele sunt fix acolo unde trebuie. Singurul repros ar putea fi adus vocii, care pe pasajele clear, este usor supra-procesata.

Discul incepe cu „A New Dawn”, o bucata imnica cu niste progresii ce amintesc de compozitii clasice si cu un soundwall amplu si profund, asa cum trebuie sa aiba orice disc modern. „Welcome the Sickness” te „mitraliaza” efectiv cu note dure. Piesa contine una dintre cele mai bune prestatii vocale ale lui Rene Pedersen.

„Through Our Darkest Days” este aleasa potrivit ca title-track pentru album deoarece incorporeaza atat elementele regasite pe lansarile de debut ale grupului cat si cele mai noi. „Dreamstate Machine” creeaza un peisaj sonic cinematografic, cu bucati complexe si atmosferice. Aceasta este probabil cea mai buna piesa de pe disc.

„A Moment of Clarity” pastreaza linia trasata de „A New Dawn”, dar aduce in plus un synth subtil industrial. „Beyond This Night” este cantecul dramatic si emotionant de pe album, debutand un riff melancolic. Vocal, Rene isi testeaza range-ul, abordand mai multe sonoritati „curate”. Melodia merita sa fie un single!

„Starving Eyes” continua povestea inceputa de „Beyond This Night” iar „Generation Hate” introduce primul blastbeat de pe disc, calmandu-se la inceputul primei strofe. Succesiunea de riffuri este hipnotizanta. „Forever the Unknown” incheie materialul cu o bucata condusa cu maiestrie de tobe. Piesa contine si mult ear-candy subtil, cum ar fi „picurii” abia perceptibili de synth, care dovedesc buna calitate a productiei.

Chitarele din acest cantec sunt unele dintre cele mai expresive regasite pe lansarile din acest an, asa ca trupa a facut o treaba foarte buna.

„Through The Darkness” reprezinta comeback-ul grandios promis de Mercenary si va castiga o multime de fani noi, mai ales din zona Killswitch Engage si chiar si Machine Head. In mod clar, acest disc este un must-listen pentru toti cei care savureaza metalul modern produs totusi in Europa.

Nu uita! Ai ocazia sa-i vezi live pe Mercenary la Bucuresti! Afla mai multe AICI.

Tracklisting:

01. A New Dawn
02. Welcome The Sickness
03. Through Our Darkest Days
04. Dreamstate Machine
05. A Moment Of Clarity
06. Beyond This Night
07. Starving Eyes
08. Generation Hate
09. Forever The Unknown
10. Holding On To Serenity


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*