Metal fără frontiere – coveruri pe care trebuie să le asculți

Credit foto: Jeder Draht Music @ Youtube
672 vizualizări

Ți s-a întâmplat zilele astea să auzi undeva o melodie comercială catchy și să te gândești că ar suna mult mai bine dacă ar fi… metalizată? Cel mai probabil e deja. Sau poate că te apucă uneori nostalgia după hit-urile copilăriei tale, dar totuși parcă s-ar auzi mai bine pe ritmuri mai hard. Dacă ești fan înrăit al muzicii metal, știi tot ce e clasic în domeniu, genuri, subgenuri etc., probabil că ai fost la un moment dat curios cum ar suna una din melodiile tale preferate cântată de o altă trupă cu potențial. Ei bine, avem de toate pentru toți!

A face un cover după o piesă mainstream este, dintr-un anumit punct de vedere, o activitate riscantă. Pasiunea ta și viziunea specifică pe care o ai asupra piesei respective s-ar putea să nu placă fanilor înrăiți ai artistului respectiv și te-ai putea trezi cu o tonă de comentarii negative din partea lor. Partea bună e că vor fi întotdeauna oameni care îți vor aprecia munca. Pentru că este, într-adevăr, un efort să aduci modificări unei melodii care deja a ajuns pe culmile gloriei. Trebuie, mai ales, să fi ajuns la o oarecare maturitate artistică, pentru ca stilul să îți fie întrucâtva definit, ca mai apoi să-l poți imprima piesei alese. Așadar, nu e o treabă pentru oricine și este un gest cât se poate de curajos.

Nici măcar numele mari nu s-au putut abține să nu facă propria versiune a melodiilor lor preferate. Within Tamptation, Halestorm, Nightwish, Sonata Arctica, Disturbed, System Of A Down sau Muse sunt doar câteva din trupele care au ales să își arate respectul pentru cei care le-au influențat activitatea prin intermediul unor remake-uri ale pieselor lor cele mai reprezentative. Ca să nu mai vorbim de trupele care s-au constituit special pentru a da lumii coveruri metal după cele mai cunoscute și mai îndrăgite melodii din ultimele zeci de ani- Northern Kings (Marco Hietala/Nightwish, Tony Kakko/Sonata Arctica, Jarkko Ahola, JP Leppäluoto/Charon, Dark Sarah) sau Exit Eden (Amanda Somerville/Avantasia, Alice Cooper, Epica etc., Anna Brunner, Marina La Torraca/Phantom Elite, Clémentine Delauney/ex-Serenity, Visions of Atlantis).

Ne-am gândit să îți împărtășim unul din playlist-urile noastre cu coveruri metal după melodii mainstream, pop clasice sau după alte piese metal. Bineînțeles, lista este una deschisă. Ce melodii crezi că ar trebui să mai includem?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*