Muzicieni rock importanti care ne-au parasit in 2013

223 vizualizări

Anul 2013 a trecut asa ca ii spunem „Adio!”. Acesta nu a fost cel mai bun an pentru muzica rock si metal.

O multime de muzicieni valorosi au parasit aceasta lume si putem afirma ca ei sunt de neinlocuit.

Mai jos gasiti o lista cu artisti care nu mai sunt printre noi.

Acestia isi vor gasi mereu un loc in inima fanilor adevarati.

RIP!

Jeff Hanemann

Pe data de 2 mai 2013, chitaristul si unul dintre compozitorii Slayer, Jeff Hanemann, a parasit aceasta lume ca urmare a unui colaps hepatic. Hanemann a fost unul dintre cei mai importanti muzicieni metal ai tuturor timpurilor.

Chi Cheng

Basistul trupei Deftones era in coma de cativa ani ca urmare a unui accident rutier. Muzicianul a fost proiectat prin parbriz si a suferit numeroase leziuni, printre care si traume cerebrale semnificative. Desi Chi s-a trezit din coma, el nu era in cea mai buna stare. Muzicianul a facut pneumonie si s-a stins din viata pe data de 13 aprilie 2013. Artistul avea doar 42 de ani.

Lou Reed

Legendarul frontman al grupului Velvet Underground a murit la varsta de 71 de ani. Pe 27 octombrie 2013, corpul sau a cedat dupa ce Reed suferise un transplant hepatic. Reed si-a lasat amprenta asupra rockului contemporan si este considerat intemeietorul curentelor new wave si punk.

Joey Convington

Tobosarul formatiei Jefferson Airplane a murit la varsta de 67 de ani din cauza unui infarct. Acesta se afla la volan cand a avut loc atacul cardiac si, din cauza durerii, a parasit carosabilul si s-a izbit intr-un zid. Impactul i-a fost fatal muzicianului.

Kevin McDade

Pe 21 iulie 2013, Kevin McDade, vocalistul si basistul trupei Behold! The Monolith a decedat tot din cauza unui accident de masina.

Joey LaCaze

Bateristul trupei Eyehategod a murit in august 2013. Cauza decesului nu a fost dezvaluita.

Neil Smith

Unul dintre primii basisti ai trupei AC/DC, australianul Neil Smith, a murit pe data de 7 aprilie 2013. Muzicianul suferea de cancer.

Slawek ‘Mortifer’ Archangielskij

In noaptea dinspre 5 spre 6 aprilie, basistul trupei poloneze de death-metal Hate a murit in camera sa de hotel. Artistul a suferit un stop cardiac si a fost gasit fara suflare de catre colegii sai de trupa.

Reg Presley

Vocalistul grupului The Troggs, Reg Presley, a parasit aceasta lume pe data de 4 februarie 2013. Muzicianul suferea de cancer la plamani.

Kevin Ayers

A fost basistul trupei Soft Machine dupa care a avut o cariera solo de succes. Artistul a parasit aceasta lume la varsta de 68 de ani, pe data de 18 februarie 2013. Avea 68 de ani.

Alvin Lee

Chitaristul trupei Ten Years After si unul dintre cei mai apreciati chitaristi ai tuturor timpurilor a murit pe 6 martie ca urmare a unor complicatii suferite la o interventie chirurgicala de rutina.

Peter Banks

Membru fondator Yes, chitaristul a decedat pe 8 martie 2013 la varsta de 65 de ani.

Clive Burr

Dupa o lupta indelungata cu scleroza multipla, Clive Burr, fostul tobosar al trupei Iron Maiden, a murit pe data de 12 martie 2013 la varsta de doar 56 de ani.

Dani Crivelli

Membru important al trupei Krokus, Crivelli a murit pe 21 aprilie 2013 dupa ce a cazut de pe un pod din Trimbach, Elvetia.

Claudio Leo

Chitarist si membru fondator al trupei Lacuna Coil, Leo a decedat in ianuarie 2013. Leo a cantat cu LC pana in 1998.

Kent Abbott

Chitarist al trupelor canadiene Grade si Somehow Hollow, Abbott a decedat la doar 32 de ani, pe data de 7 ianuarie 2013.

Richie Havens

Folk-rockerul Richie Havens a murit pe data de 22 aprilie 2013 ca urmare a unei boli nedezvaluite.

Ray Manzarek

Claparul trupei The Doors a murit pe data de 20 mai 2013 din cauza unui cancer biliar. Manzarek avea 74 de ani.

Trevor Bolder

Basistul trupei Uriah Heep a murit pe 21 mai 2013 dupa o lunga batalie cu cancerul pancreatic. Inainte de Uriah Heep, Bolder a mai cantat cu David Bowie.

JJ Cale

Cale a fost unul dintre cei mai importanti compozitori rock clasici. El a scris piese precum „Cocaine” si „After Midnight” a lui Clapton si a mai compus melodii pentru Lynyrd Skynyrd, Kansas si Waylon Jennings. Cale a decedat pe 26 iulie 2013.

Allen Lanier

Membru fondator Blue Oyster Cult, chitaristul si claparul Allen Lanier a murit pe data de 14 august 2013 la varsta de 67 de ani.

Jan Kuehnemund

Chitarista formatiei Vixen a murit in octombrie dupa o lupta indarjita cu cancerul. Vixen a fost una dintre cele mai importante formatii all-girl de metal.

Acestia sunt doar o parte din muzicienii care au parasit aceasta lume in 2013. Sincerele noastre condoleante familiilor si fanilor!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*