Need – Siamese God

Cred ca este cel mai greu sa gasesti un album de rock/metal progresiv care sa exprime ceva muzical, sa ofere o anumita stare ascultatorului si sa aibe putina personalitate. Majoritatea trupelor de gen se pierd un formule complicate uitand de anumite detalii forte importante. Trupa greceasca NEED se arata a fi un exemplu pentru toata aceasta parte a europei si nu numai.

„Siamese God” este al doilea material de studio al trupei si a fost inregistrat in studioul Soundflakes din Atena, primul „The Wisdom Machine” fiind lansat in noiembrie 2006 de catre Burning Star Records. Noul disc nu impresioneaza doar prin tehnica intrumentala ci si prin piese reusite care prind ascultatorul. Sound-ul este putin cam infundat dar este de apreciat felul in care suna per total tinand cont ca acesta a fost produs in Grecia. Din punct de vedere al tehnicii instrumentale, totul este lucrat perfect si starneste admiratie. Fiecare rif este bine gandit si merge mana in mana cu partea ritmica. Este de apreciat faptul ca albumul, desi intortocheat ca structura, nu este obositor.

Discul contine doar noua piese dar este destul de consistent. Ascultatorii vor aprecia lipsa de superficialitate si a bucatilor de umplutura. „Siamese God” este o recomandare serioasa pentru iubitorii de prog!

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 09.09.2011
Label: SAOL/H’Art/Zebralution
Disponibil in Romania:
www.myspace.com/needband

Tracklisting:
1. Rainy Pieces Of Hell
2. Soon
3. Lie Before You Sleep
4. Flesh Machines
5. Siamese God
6. Inbetween
7. War/ning
8. C.M.R.
9. The Lesson

Need:
Jon V – voce
Ravaya – chitara
K. K. – bas
Pete – tobe
Anthony – clape


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*