Niste Baieti insurubeaza un concert punk rock

303 vizualizări

Vineri seara, baietii de la NISTE BAIETI vor descinde in Clubul Surubelnita (Calea Mosilor 100, zona Rosetti) pentru un concert punk rock. In ton cu numele clubului, Niste Baieti vor aduce cu ei trusa de scule si o piesa noua, calda, recent scoasa de la strungurile din atelierul mestesugaresc marca NB.

Mai precis, maine seara in Surubelnita se va canta in prima auditie piesa “Te-astept sa vii”, cover dupa melodia omonima a celebrei interprete de muzica usoara Mirabela Dauer. Cover-ul este in stilul progressive descurcando punk’n’roll.

Clubul Surubelnita s-a deschis recent in zona Pietei Rosetti si incearca sa recreeze atmosfera teraselor din Vama Veche in centrul Bucurestilor. Gasiti acolo nisip, navoade pescaresti, colaci de salvare, muzica buna, oameni deschisi si cafea la ibric dimineata. Lunea este seara de board game-uri (Catan, Risk sau gen).

Cine: Niste Baieti
In inchidere: DJ Mishu
Data si ora: vineri, 24 mai, ora 21:30
Locul: Clubul Surubelnita (Calea Mosilor 100, zona Rosetti)
Pret intrare: 15 RON

Evenimentul pe Facebook
Club Surubelnita pe Facebook

Niste informatii despre Niste baieti

Niste baieti a luat fiinta in 2006 in Bucuresti.
Genul oficial: punk rock.
Genul neoficial: „muzica de petrecere cu distors si final glorios”, ca sa-i citam pe insisi cantautorii.

Ideea de la inceput a fost incercarea “unor baieti” de a inveseli atmosfera intr-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetitie sau pregatire in prealabil. Baietii au avut surpriza ca demersul lor sa fie primit neasteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee si chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generatii de parinti s-au luat cu miinile de cap ascultind slagare precum: “Deschideti poarta soarelui”, „Sa te gindesti din cand in cand la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gica”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunata” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cintate in stilul punk. Sursele de inspiratie au fost, evident, monstrii sacri precum: Gica Petrescu, Margareta Paslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Madalina Manole etc.

Succesul primului disc (“Adunate din popor si cantate din topor”) a determinat plecarea formatiei intr-un turneu national, in primavara lui 2007: 14 concerte in tot atitea orase. Foarte curind formatia avea sa ajunga la peste 100 de concerte in cluburile din tara si din Bucuresti si sa participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucurestiului la Viena etc.

In primavara lui 2011 a aparut cel de-al doilea album Niste Baieti numit “Fara muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replica a lui Stefan Mihailescu-Braila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fara poezie… viata e pustiu!”.

Niste discografie:

Adunate din popor si cantate din topor (2006)
Fara muzichie, viatza e pustiu! (2011)

Baietii de la Niste baieti:

Albert Mihaiteanu: voce
Barbu Niculae: bas
Gabi Georgescu: chitara
Andrei Modrea Icsu’: tobe

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*