Organizatorii festivalului Power Metal Day anunță lineup-ul și alte surprize

Prima ediție a festivalului Power Metal Day a fost reprogramată pentru data de 17 noiembrie 2023 și va avea loc la Arenele Romane. Având în vedere aceasta reprogramare, au apărut, firește și modificări de lineup. Din păcate trupele Phoenix și Scarlet Aura nu vor participa la evenimentul din 17 noiembrie. Organizatorii, Amici della Musica, au anunțat că trupa germană Dark Sky va rămâne în postura de headliner. I se va alătură Ovidiu Ioncu Kempes, Anton și Antebellum, MXM și Cristian Porcari & PALM Band 

Biletele se pot achiziționa online de pe AmBilet.ro.

Dark Sky,  una dintre cele mai cunoscute trupe melodic power metal din Germania, vine pentru prima oară în România, odată cu lansarea, în luna august, a celui de-al 7-lea album Signs Of The Time. Cu o activitate de peste 25 de ani , Dark Sky au participat ca invitați la diverse festivaluri europene, unde au cântat alături de Scorpions, Europe etc și au susținut numeroase turnee în Japonia și Europa. Au scris imnul echipei de hochei din Stuttgart : Heroes on ice, piesă lansată în ianuarie și inclusă pe ultimul album.
Concertul din 17 noiembrie 2023 de la Arenele Romane este primul din turneul european 2023-2024, unde vor lansa cd-ul cu marile succese ale grupului, ca : Eternity, Food for a million, When the rain begins to fall.

Ovidiu Ioncu- Kempes este rockerul care a pus bazele unei adevărate moșteniri muzicale, fiind binecuvântat cu o voce unică în România, recognoscibilă încă de la primele note. Din 1988, Kempes a cântat în trupa Cargo, iar în 2003 a plecat în Australia. Întors în țară în 2012, a pus bazele Rezident EX și apoi a înființat trupa ce îi poartă numele, Kempes. Pe scenă artistul  aduce un amalgam de sentimente : emoție, căldură, nostalgie, toate îmbrăcate într-un rock de calitate. 

Rockerii de la Anton sunt cei care au dat viață imnului oficial Bikers for humanity și aduc pe scena festivalului cele mai îndrăgite piese de pe albumul Templul Tăcerii: Mai mult decât ieri, Suntem Brazi, Amintirea ta, Linia întâi, dar și melodii noi, de pe viitorul material discografic. Ei promit un concert exploziv, de la primul până la ultimul minut, rock sănătos, românesc, cu pumnul drept strâns!”

Antebellum este o trupă de liceeni din București, majoritatea studiind la Colegiul Național de Muzica George Enescu. Trupa are influențe rock, jazz și chiar clasică. Ei declară: „Vrem să creăm un,,sound” nou, dar în același timp nu vrem să pierdem esența rockului. Ne dorim să aducem rockul printre noile generații, deoarece această stare de spirit nu se compară cu nimic. “

MXM este o trupă tânără , ai cărei membri au între 16 și 19 ani . De-a lungul timpului, MXM a cântat la evenimente corporate, festivaluri, concursuri, dintre care amintim: Festivalul Angel Voice – Belgrad, unde au obținut Grand Prix-ul, calificarea la WCOPA USA 2020. Crossroads Battle of the Bands 2022 (premiul 1), Analogue Festival – Mioveni, SINGFEST. De curând, au adăugat la palmares locul 1 la Saving Rage Battle of The Bands si trofeul Crossroads Battle of the Bands (ambele în 2023).
Cristian Porcari & PALM Band– Tânărul solist Cristian Porcari din Republica Moldova, fost concurent la X Factor, s-a alăturat trupei Palm și va deschide prima ediție a festivalului Power Metal Day cu multe emoții.

Printre surprizele anunțate de organizatori se număra parada de modă rock: pentru prima oară într-un festival rock vor fi prezentate colecțiile unor tinere stiliste: ALESSIA MARIA STOICA (cea mai tânără designer din România, 15 ani) si IOANA DATCU ( fiica excelentului designer Lucian Artur Datcu– proaspăt licențiată în Modă la Barcelona).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*